Tetszett a cikk?

Péntekre virradó éjjel az izraeli csapatok behatoltak a Gázai övezet déli részén fekvő Rafahba. A városban található menekülttábornál tűzharc bontakozott ki, melynek során három palesztin meghalt, tizennyolc megsebesült.

Mintegy harminc izraeli harckocsi és páncélozott katonai jármű hatolt be péntekre virradó éjjel a Gázai övezetben, az egyiptomi határ közelében lévő város menekülttáborába, hogy fegyvercsempészésre szolgáló alagutakat romboljanak le. A helikopterek támogatásával előrenyomuló katonák Rafah menekülttáborában heves fegyveres ellenállásba ütköztek. A kirobbant tűzpárbajban az izraeli katonák három palesztint megöltek, tizennyolcat pedig megsebesítettek. Szemtanúk szerint a rafahi rajtaütésben az izraeli helikopterek leromboltak két lakóházat, közben két nőt is megsebesítettek.
Rafah a palesztin terroristák fegyverellátásának legfontosabb pontja a Gázai övezetben és annak határán túl is - nyilatkozta egy helyszínen tartózkodó izraeli tiszt. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt egy lengyel vasúti átjáró, ami sorra ejti csapdába az autósokat

Itt egy lengyel vasúti átjáró, ami sorra ejti csapdába az autósokat

Gyurcsány Kósánéra emlékezve mondta el, hogy az édesanyja is elhunyt

Gyurcsány Kósánéra emlékezve mondta el, hogy az édesanyja is elhunyt

Kigyulladt egy családi ház Törökszentmiklóson

Kigyulladt egy családi ház Törökszentmiklóson