Tetszett a cikk?

Az Európai Parlament frakcióvezetői szerdán Strasbourgban ismét bírálták a guantanamói amerikai támaszpont börtönében őrzött személyek fogva tartási körülményeit, követelve egyben az EU elnöki tisztét betöltő olasz államfőtől, hogy járjon közben az Egyesült Államoknál ez ügyben.

Graham Watson, az Európai Liberális és Demokrata Párt (ELDR) képviselő csoportjának vezetője szerdán reményét fejezte ki, hogy mielőbb bíróság elé kerül az a 26 személy, aki a Guantanamón fogva tartottak közül valamelyik EU-tagállam polgára, és hozzájuk hasonlóan nem sokáig tartják fogva tárgyalás nélkül a többi bebörtönzöttet sem.
Watson álláspontját magáévá tette Hans-Gert Pöttering, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti csoportjának vezetője, valamint Enrique Baron Crespo, az EP szocialista frakciójának (PSE) vezetője is. A guantanamói körülményeket borzalmasan igazságtalannak nevezve, Hans-Gert Pöttering úgy vélekedett: minden bűnöző megérdemli a tisztességes igazságszolgáltatást. Crespo szerint az európai állampolgárok jogait az államoknak kell védeniük.
Az Egyesült Államok a terrorizmus elleni harc jegyében 650 embert tart fogva a guantanamói amerikai támaszponton. Dominique Perben francia belügyminiszter kedden New Yorkban jogi zsákutcának nevezte a Guantanamón kialakult helyzetet. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elkészítettük a járványhelyzetet bemutató grafikonokat, hogy ne csak a semmitmondó számok látsszanak

Elkészítettük a járványhelyzetet bemutató grafikonokat, hogy ne csak a semmitmondó számok látsszanak

Somogyi Zoltán: Krumplizmus – Az ellenzék esélyeiről

Somogyi Zoltán: Krumplizmus – Az ellenzék esélyeiről

Meghalt a legidősebb brit

Meghalt a legidősebb brit