Tetszett a cikk?

Athéni bankokat támadtak meg anarchisták három házi készítésű bombával az ellen tiltakozva, hogy Robert Mueller, az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozó Irodájának (FBI) igazgatója látogatást tett a jövő évi olimpia helyszínén. Görögországban legutóbb szeptember elején követtek el pokolgépes merényleteket.

A rendőrség szemtanúkra hivatkozva annyit közölt, hogy péntekre virradóra egy tíz főből álló motorkerékpáros banda helyezte el a robbanószerkezeteket a pénzintézetek bejáratánál. A robbanások megrongálták a kapukat, de személyi sérülés nem történt - mondta a rendfenntartók szóvivője.
Mueller néhány órával a történtek előtt érkezett Görögországba, hogy a játékok biztonsági körülményeiről tárgyaljon a helyi illetékesekkel. Az Egyesült Államok - Németország, Ausztrália, Spanyolország, Franciaország, Nagy-Britannia és Izrael mellett - tagja annak a konzultatív bizottságnak, amely a lehetséges veszélyekre igyekszik felhívni a mindenkori szervezők figyelmét. Az FBI több korábbi olimpián - így legutóbb 2002-ben, Salt Lake City-ben - meghatározó szerepet játszott a biztonság megteremtésében. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Leszel-e még?” – USEME-klippremier a hvg.hu-n

„Leszel-e még?” – USEME-klippremier a hvg.hu-n

Az óvodások között nincs fertőzött Pápán

Az óvodások között nincs fertőzött Pápán

11 ezer párkapcsolatot nézett át a mesterséges intelligencia – íme az eredmény

11 ezer párkapcsolatot nézett át a mesterséges intelligencia – íme az eredmény