Tetszett a cikk?

Az amerikai külügyminiszter szerint meg kell hallgatni mások véleményét is, ezért találkozik az izraeliek által elutasított genfi kezdeményezés szervezőivel.

Zalman Soval, Ariel Saron izraeli miniszterelnök tanácsadója, aki korábban Izrael nagykövete volt Washingtonban, elismerte: Izrael nem akadályozhatja meg, hogy Powell találkozzék a nem hivatalos izraeli-palesztin béketerv kezdeményezőivel, hozzátette azonban, hogy a találkozó a várttal éppen ellentétes hatást váltana ki. Szerinte Powellnek az amerikai érdekeknek megfelelően kellene cselekednie. Úgy véli, Washington a nemzetközi útiterv előmozdítását óhajtja, a genfi kezdeményezés szervezői viszont más úton akarnak haladni.Az útiterv az Egyesült Államok által támogatott hivatalos béketerv, amelyet elvben elfogadtak az izraeliek és a palesztinok is. Ez a terv 2005-re előirányozza palesztin állam megalakulását, de nyitva hagy több kérdést, így a majdani határokét is. Powell kedden erősítette meg, hogy találkozni akar a másik béketerv, a nem hivatalos genfi kezdeményezés szervezőivel. Az amerikai külügyminiszter szerint meg kell hallgatni mások véleményét is. Az izraeliek többsége kezdettől fogva elutasította a genfi kezdeményezést, és hasonló volt a palesztinok jelentős részének álláspontja is. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Késsel támadtak egy rabbira Bécsben

Késsel támadtak egy rabbira Bécsben

Rövid póráz kerülhet a Facebookra és a Google-re is az Egyesült Királyságban

Rövid póráz kerülhet a Facebookra és a Google-re is az Egyesült Királyságban

Újabb haladékot kapott a TikTok, még nem tiltják be Amerikában

Újabb haladékot kapott a TikTok, még nem tiltják be Amerikában