Tetszett a cikk?

A bíró halálra ítélte John Allen Muhammadot, aki a fiatalkorú Lee Boyd Malvóval 2002 őszén tíz embert lőtt le az amerikai fővárosban és környékén, az áldozatokat találomra kiválogatva, és heteken át rettegésben tartva a lakosságot.

A Virginia Beach-ben folytatott tárgyaláson a tíz gyilkosság közül egyben emeltek vádat Muhammad ellen, egy üzletember meggyilkolása miatt, akivel fejlövéssel végzett egy benzinkútnál. Az esküdtek halálbüntetés kiszabását javasolták. LeRoy Millette bíró indoklásul az esküdteket idézte, akik úgy foglaltak állást, hogy Mohammad "továbbra is súlyos fenyegetést jelentene a társadalomra nézve", ha életben hagynák, valamint azzal is érvelt, hogy Virginiában nincs példa ehhez foghatóan elvetemült bűncselekményre.Az ítélet végrehajtását a bíró ez év október 14-re tűzte ki, de ez az időpont bizonytalan, mivel Muhammad ügyvédei várhatóan fellebbezni fognak. Virginiában a halálos ítélet kihirdetése és végrehajtása között átlag nyolc év telik el.Az orvlövész-páros fiatalabb tagja, a 18 éves jamaicai Lee Boyd Malvo ügyében az esküdtszék életfogytiglani börtönt javasolt, és a bíró szerdán hirdeti ki az ítéletet. Malvo perét a Virginia Beachhez közeli Chesapeake-ben tárgyalták, ellene egy fiatal nő meggyilkolásának címén emeltek vádat, akit egy virginiai áruház előtt lőtt le egy parkolóban. Malvo 17 éves volt a gyilkosságsorozat idején. Virginia egyike annak a 21 szövetségi államnak, ahol fiatalkorúak is kivégezhetők. A bíró az esküdtszék javaslata ellenére elvileg halálos ítéletet is hozhat. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Azt ígérik, öt perc alatt teljesen fel lehet tölteni hamarosan az elektromos autókat

Azt ígérik, öt perc alatt teljesen fel lehet tölteni hamarosan az elektromos autókat

2022-től a saját járműve buktathatja le a szabálytalan autóst

2022-től a saját járműve buktathatja le a szabálytalan autóst

Eltűnt a Radetzky-laktanya, de sajnáljuk ezt?

Eltűnt a Radetzky-laktanya, de sajnáljuk ezt?