A bíró halálra ítélte John Allen Muhammadot, aki a fiatalkorú Lee Boyd Malvóval 2002 őszén tíz embert lőtt le az amerikai fővárosban és környékén, az áldozatokat találomra kiválogatva, és heteken át rettegésben tartva a lakosságot.

A Virginia Beach-ben folytatott tárgyaláson a tíz gyilkosság közül egyben emeltek vádat Muhammad ellen, egy üzletember meggyilkolása miatt, akivel fejlövéssel végzett egy benzinkútnál. Az esküdtek halálbüntetés kiszabását javasolták. LeRoy Millette bíró indoklásul az esküdteket idézte, akik úgy foglaltak állást, hogy Mohammad "továbbra is súlyos fenyegetést jelentene a társadalomra nézve", ha életben hagynák, valamint azzal is érvelt, hogy Virginiában nincs példa ehhez foghatóan elvetemült bűncselekményre.Az ítélet végrehajtását a bíró ez év október 14-re tűzte ki, de ez az időpont bizonytalan, mivel Muhammad ügyvédei várhatóan fellebbezni fognak. Virginiában a halálos ítélet kihirdetése és végrehajtása között átlag nyolc év telik el.Az orvlövész-páros fiatalabb tagja, a 18 éves jamaicai Lee Boyd Malvo ügyében az esküdtszék életfogytiglani börtönt javasolt, és a bíró szerdán hirdeti ki az ítéletet. Malvo perét a Virginia Beachhez közeli Chesapeake-ben tárgyalták, ellene egy fiatal nő meggyilkolásának címén emeltek vádat, akit egy virginiai áruház előtt lőtt le egy parkolóban. Malvo 17 éves volt a gyilkosságsorozat idején. Virginia egyike annak a 21 szövetségi államnak, ahol fiatalkorúak is kivégezhetők. A bíró az esküdtszék javaslata ellenére elvileg halálos ítéletet is hozhat. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ezt a versenyt is a kínaiak nyerték: kihajtottak az első magok a Holdon

Ezt a versenyt is a kínaiak nyerték: kihajtottak az első magok a Holdon

A szobor, amely gyógyítja a nőket

A szobor, amely gyógyítja a nőket

Meghan Markle elárulta, mikorra várja a babát

Meghan Markle elárulta, mikorra várja a babát

Figyelmeztette a BKV a lerobbant troli arrébb vontatását elfogadó vezetőt

Figyelmeztette a BKV a lerobbant troli arrébb vontatását elfogadó vezetőt

Ezt a videót az Apple is megszívlelhetné

Ezt a videót az Apple is megszívlelhetné

Szemérmeskedő fasizmus, kicsit sok pénzért

Szemérmeskedő fasizmus, kicsit sok pénzért