Tetszett a cikk?

Hiteles az a levél, amelyben az al-Kaida vállalja a madridi robbantásokat - jelentette ki Omar Bakri sejk, az egyik radikális muzulmán szervezet vezetője.

Az al-Muhadzsirun nevű szélsőséges csoport irányítója a szervezet londoni székhelyén nyilatkozott a La Repubblica című lapnak. Az olasz újság pénteki számában megjelent nyilatkozatban Omar Bakri úgy fogalmazott, nem lenne meglepve, ha az al-Kaida következő célpontja Olaszország lenne.A sejk szerint a madridi merényletek végrehajtásának módja hitelesíti azt, hogy valóban az al-Kaida a tettes. Hangsúlyozta, hogy a célpont kiválasztása sem véletlen: Oszama bin Laden, a terrorista szervezet vezetője tavaly októberi közleményében Spanyolországot név szerint említette az Irakban lévő ellenségek között.– Nagyon sajnálom, hogy a lakosságnak ilyen szenvedéseket kell elviselnie, de ez kormányaik hibája. Önöknek (olaszoknak) sincs más lehetőségük – csakúgy, mint másoknak –, csak az, hogy leváltsák kormányukat, és így elkerüljék azt, hogy célponttá váljanak - közölte a muzulmán vezető az olasz lap újságírójával.Omar Bakri, az al-Muhadzsirun egyik alapítója, magát az iszlám törvény bírájának tekinti. Szervezete azért harcol, hogy a világon mindenütt, beleértve a sejket befogadó Nagy-Britanniát is, muzulmán államok jöjjenek létre.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hogyan jöttek létre az univerzum legnehezebb anyagai?

Hogyan jöttek létre az univerzum legnehezebb anyagai?

Kásler: A terv szerint a szóbeli és az írásbeli érettségit is megtartjuk

Kásler: A terv szerint a szóbeli és az írásbeli érettségit is megtartjuk

Doku360: Imádkozás helyett inkább edzeni fogok a szerzeteseknél

Doku360: Imádkozás helyett inkább edzeni fogok a szerzeteseknél