Tetszett a cikk?

A francia rendőrség nyomozást indított azzal a Jean-Pierre Raffarin miniszterelnöknek címzett levéllel kapcsolatban, amely az eddig nem ismert „A hatalmas és bölcs Allah szolgái” elnevezésű muszlim csoport Franciaországra vonatkozó fenyegetéseit tartalmazza.

A levél szerint Franciaország is terrortámadásokra számíthat, amelyek eredményeképp „az országhatárokig fog folyni a vér.” A levél szerint a támadásokra részben azért kerül sor, mert a kormány a francia iskolákban megtiltotta a muszlim fejkendők viseletét.„A gyűlölet és a tudatlanság folyóját engedtétek magatokra, nemcsak a muszlimokkal, de magával az iszlámmal szemben is” – figyelmeztet a levél, amely Franciaországot a „disznók, a bor, a laza erkölcsök és a pucérság” országának nevezte.A CNN beszámolója szerint a szervezet arról beszél levelében, hogy a jövőbeli támadásaiban olyan csecsenföldi és gázai technikákat fognak alkalmazni, amelyeket „eddig nyugaton még nem használtak.”A levél, amelyet Párizsban adtak fel és a Le Parisien főszerkesztőjének küldtek, a francia muszlimokat arra figyelmezteti, hogy kerüljék el a zsúfolt helyeket. „Tudjátok meg, hogy harcunk csak most kezdődött,” – teszi hozzá a levél.A levél szövegét franciául itt olvashatja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több mint hatezer kisebb földmozgást észleltek Izlandon

Több mint hatezer kisebb földmozgást észleltek Izlandon

Idén már 18-an haltak meg lakástűzben Magyarországon

Idén már 18-an haltak meg lakástűzben Magyarországon

Egy férfi, két nő, egy fotó, egy mém – nincs új a nap alatt

Egy férfi, két nő, egy fotó, egy mém – nincs új a nap alatt