Tetszett a cikk?

Japán, Olaszország, Nagy-Britannia vagy Ausztrália lehet a következő terrortámadások célpontja a madridi vonatrobbantásokat vállaló, az al-Kaidához kötődő Abu Hafsz el-Maszri Brigádok szerint.

Az al-Kudsz al-Arabi című arab újság csütörtökön internetes oldalán a muzulmán fegyveres csoport március 15-én kelt nyilatkozatát közölte, amely szerint brigádjaik új csapásokra készülnek. "Ki lesz a következő? Japán, Amerika, Olaszország, Szaúd-Arábia vagy Ausztrália?" - áll kérdésként szövegben.A nyilatkozat figyelmeztette ezeket az országokat, hogy a "halál brigádjai ajtajuknál állnak", és "megfelelő időben és helyen keményen le fognak csapni". A csoport már jelezte, hogy Spanyolországot egyelőre megkíméli az újabb terrorcselekményektől megelőlegezve ezzel a bizalmat az új madridi kormányzat döntésének, miszerint kivonja Irakból katonáit.Öngyilkos merényletekre próbált kiképezni fiatalokat Kolumbiában az a szélsőbaloldali fegyveres szervezethez tartozó férfi, akit a rendőrség szerdai bejelentése szerint Bogotában fogtak el előző nap.A kormány ellen harcoló Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erőkhöz (FARC) tartozó Luís Hipolito Ospina beceneve "A muszlim". Állítólag több nyelven - köztük arabul is - beszél, és sokat utazgatott külföldre. Azt gyanítják, hogy a FARC közvetítője külföldi törvénytelen fegyveres szervezetek felé.Ospina állítólag tizenéves fiatalokat igyekezett verbuválni és kiképezni öngyilkos merényletekre. A kiképzés programjában szereplő konkrét akciók között volt a hatósági közlés szerint Alvaro Uribe Vélez elnök meggyilkolása és a biztonsági erők elleni támadások is. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Maszk nélkül tüntettek Gődényék a Hősök terén

Maszk nélkül tüntettek Gődényék a Hősök terén

Megkérdeztük az Operatív törzset, elképzelhetőnek tartják-e a plázák bezárását

Megkérdeztük az Operatív törzset, elképzelhetőnek tartják-e a plázák bezárását

Milliárdok úsztak el az elakadt vagy rosszul megtervezett geotermikus projektek miatt

Milliárdok úsztak el az elakadt vagy rosszul megtervezett geotermikus projektek miatt