Tetszett a cikk?

Az elgázolt kisfiúról szóló rémhír elszabadította az indulatokat a tegnap esti római Lazio-Roma rangadón. A félbeszakadt meccs után az AS Roma ultrái barikádokat emeltek, a rendőrök könnygázt vetettek be. Kilenc embert letartóztattak, 11 ellen eljárást indítottak, tíz rendőr és 14 szurkoló megsebesült.

A második félidő elején félbeszakadt a Lazio-Roma futballrangadó, miután híre ment: a mérkőzés előtti, futballszurkolók és rendőrök közti összecsapások során egy rendőrautó halálra gázolt egy AS Roma-szurkoló kisgyermeket. Achille Serra római prefektus a La Repubblicának elmondta: sejtése szerint előre előkészített - esetleg a különböző ultra-csoportok közötti megegyezésen alapuló - akcióról van szó. A rangadó helyszínéül szolgáló római Stadio Olimpico egyik szektorában a második félidő elején híre ment a halálesetnek, az egyik Roma-szurkolói csoport hirtelen mozgolódni kezdett, levették a transzparenseiket, míg a hangosbemondó által közölt hivatalos cáfolatot hangos füttyszó nyomta el – mondja a prefektus.Mikor a csapatok a második félidő elején kivonultak a pályára, a szurkolók „kifelé, kifelé” kiáltásokkal utasították őket, hogy hagyják el a játékteret, máskülönben a fanatikus drukkerek elözönlik azt. Mivel az ultrák vezérei az állítólagos halálesetet a futballistákkal is közölték, a római prefektus is bement a pályára, hogy a kezdőkörben tudassa Tottiékkal a rendőrkapitányság hivatalos cáfolatát. Ennek ellenére, minthogy a Roma szurkolók a pálya elözönlésével fenyegettek, a játékvezető – a liga elnökével mobiltelefonon egyeztetve – lefújta a mérkőzést.Dacára annak, a két csapatkapitány igyekezett megnyugtatni szurkolóit a halálhír valótlanságáról, a játékosok levonulását követően a stadion környékén és a nézőtéren a két megvadult szurkolótábor és a rendvédelmi erők között igazi polgárháborús jelenetek zajlottak.

(La Repubblica)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
16 nemzetközi újságírószervezet fejezte ki aggodalmát a magyar média helyzete miatt

16 nemzetközi újságírószervezet fejezte ki aggodalmát a magyar média helyzete miatt

Egy férfi, két nő, egy fotó, egy mém – nincs új a nap alatt

Egy férfi, két nő, egy fotó, egy mém – nincs új a nap alatt

Új cégükkel már külföldre tekingetnek Mészárosék

Új cégükkel már külföldre tekingetnek Mészárosék