Tetszett a cikk?

A Hamász új vezetője, Abdelaziz ar-Rantiszi, az egyik elsőszámú likvidálandó célszemély Izrael számára - közölte az izraeli rádió védelmi minisztériumi forrásokra hivatkozva.

A hétfőn megölt Ahmed Jaszin sejk utódául kedden választott Abdelaziz ar-Rantiszi tavaly júniusban túlélt egy ellene irányult izraeli támadást. Saul Mofaz izraeli védelmi miniszter - miután konzultált biztonsági tisztviselőkkel és politikusokkal - a Hamászt, valamint új vezetőjét Izrael első számú stratégiai ellenségének jelölte meg, de az izraeli rádió jelentéséből az is kitűnik, hogy a hadseregnek célpontja lehet az egész Hamász-vezérkar. A háború elsősorban ezért és a Hamász pénzügyi forrásainak, infrastruktúrájának felszámolásáért folyik.Szilvan Salom izraeli külügyminiszter rádiónyilatkozatában elmondta: az izraeli biztonsági kabinet elvi döntést hozott arról, hogy Arafatot száműzni kell annak érdekében, hogy egy olyan palesztin vezetés jöjjön létre, amellyel lehet tárgyalni az izraeli-palesztin viszály felszámolását célzó nemzetközi útitervről. Elvetette ugyanakkor azt a felvetést, hogy a libanoni székhelyű Hezbollah vezetőjét, Haszán Naszrallahot és Jasszer Arafatot kéne likvidálni, mint mondta, „ez most nem lenne hasznos”. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ég a berek Fonyódnál

Ég a berek Fonyódnál

Börtönben találták meg egy 11 éves gyilkosság gyanúsítottját

Börtönben találták meg egy 11 éves gyilkosság gyanúsítottját

Megkönnyíti a zenehallgatást a Spotify, de nem mindenkinek

Megkönnyíti a zenehallgatást a Spotify, de nem mindenkinek