Tetszett a cikk?

Tom Scheiffer, az Egyesült Államok canberrai nagykövete az ABC ausztrál rádiónak adott interjújában bírálta Mark Latham ausztrál ellenzéki vezetőnek a katonák hazahívására vonatkozó elképzeléseit.

Scheiffer azzal érvelt, hogy a katonák hazavezénylését terroristák engedményként értelmeznék, ami csak újabb terrorcselekmények elkövetésére sarkallná őket. A diplomata a márciusi madridi robbantásos merényletekkel és a spanyol parlamenti választások eredményével próbálta alátámasztani álláspontját, azt hangoztatva: a spanyolok a merényletek után olyan kormányt választottak maguknak, amely a spanyol katonák Irakból való hazavezénylését tervezi. Ennek végrehajtása pedig - az intézkedés bírálói szerint - az iszlám szélsőségeseknek tett engedmény lenne.Ausztrália kétezer katonával vette ki részét az amerikai vezetésű szövetségesek tavalyi iraki háborújából. Az arab országban jelenleg mintegy 850 ausztrál katona állomásozik, hazavezénylésükre az ausztrál kormány nem tűzött ki határidőt.Mark Latham, aki jelenleg a legnépszerűbb politikus Ausztráliában, kedden viszont közölte: ha győz az idén ősszel esedékes ausztráliai választásokon, ez év végéig hazahívja az ausztrál katonákat Irakból. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha 50 felett is egészséges maradna, ismerje meg a HIIT-et

Ha 50 felett is egészséges maradna, ismerje meg a HIIT-et

Néhány órás napsütéssel és széllel indul a hét

Néhány órás napsütéssel és széllel indul a hét

Elektromos autókat gyárthat a Huawei, még az idén jöhet az első modell

Elektromos autókat gyárthat a Huawei, még az idén jöhet az első modell