Tetszett a cikk?

Több mint tízezer néző előtt lobban fel csütörtökön az olimpai láng, amely 1936 óta most először mind az öt kontinenst érinteni fogja mielőtt 78 nap múlva, augusztus 13-án visszaérkezik Görögországba.

Az Olümpiában sorra kerülő ceremónia a hagyományoknak megfelelően zajlik majd le, a műsor előkészítői abban reménykednek, hogy napos idő lesz, és a tűzcsiholáshoz nem kell mesterséges segítséget igénybe venniük, mint 2000-ben, a sydneyi játékokat megelőzően.A lánggyújtásra Héra templomában kerül sor. Egy 32 éves színésznő, Talia Prokopiu alakítja majd - immár harmadszor - a ceremóniát végző papnőt.A BBC szerint az eseményt több száz kutyás rendőr fogja védeni, akik fémdetektoros ellenőrzéseket is tartanak. Emelett helikopterek is készenlétben állnak majd, hogy segítség a ceremónia akadály nélküli lebonyolítását.A fáklyát Konsztantin Gaciudisz, a gerelyhajítás 1999-es világbajnoki ezüstérmese veheti kézbe először, majd Alekszandr Popov olimpiai bajnok úszó következik a stafétában, de az elsők között viheti a lángot Szergej Bubka, a rúdugrás világcsúcstartója, ugyancsak ötkarikás győztes.A első hosszabb, 365 km-es út Olümpiából Athénba, a Panathinaikósz-stadionba vezet. A március 31-ig tartó váltófutás során a láng egy-egy éjszakára megáll a Peloponnészoszi-félsziget több városában, így Andritsainában, Püloszban, Kalamatában, Güteióban, Trípoliban és Epidauroszban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mit szólna, ha ilyen lenne a Samsung Galaxy Z Flip 3?

Mit szólna, ha ilyen lenne a Samsung Galaxy Z Flip 3?

Több mint 100 nyelvre érkezik ingyenes, valós idejű fordítás a Cisco WebExen

Több mint 100 nyelvre érkezik ingyenes, valós idejű fordítás a Cisco WebExen

"Ők fogják ceruzámat" – Írhatta-e József Attila a botrányt kavaró nyolcsorost?

"Ők fogják ceruzámat" – Írhatta-e József Attila a botrányt kavaró nyolcsorost?