Tetszett a cikk?

A jobboldali-populista olasz párt szerint a mecsetek nem egyszerű imahelyek, hanem gyakran "terroristák találkozóhelyei".

Egy, a liga parlamenti frakciójának elnökhelyettese által elkészített törvénytervezet követeli, hogy egy mecset építése előtt tartsanak népszavazást azon a településen, ahol a muzulmán imahelyet fel akarják építeni. "A madridi támadások bebizonyították, hogy a terrorizmus a mecsetek körül virágzik, amelyeket jobban kellene ellenőrizni" - vélekedett Federico Bricolo Bricolo. A képviselő kifogásolta, hogy még mindig nyitva áll egy olyan milánói mecset, amelyben több, terrorizmus miatt letartóztatott arab is találkozott. "Nem tűrjük a fanatikus iszlámot és az olyan emberek százait, akik támogatják a terrorizmust. A belügyminisztériumnak azonnal hozzá kell látnia az állam számára veszélyes bevándorlók kiutasításához" - jelentette ki az Északi Liga parlamenti képviselője.A jobboldali populista párt európai szinten is kezdeményezéseket követelt annak érdekében, hogy tartsák ellenőrzés alatt a mecseteket. "Itt nem a vallásszabadság elvének veszélyeztetéséről van szó. El kell kerülni, hogy a gyűlöletet prédikáló iszlám hasznot húzzon ebből az alapelvből, civilizációnk alapjainak elpusztítása érdekében" - mondta Mario Borghezio, az Északi Liga EU-képviselője.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Három újabb egyetem kerülhet alapítványi fenntartásba

Három újabb egyetem kerülhet alapítványi fenntartásba

Az ágy a sütőtől egy méterre található – forrnak az indulatok két lakás miatt az Egyesült Királyságban

Az ágy a sütőtől egy méterre található – forrnak az indulatok két lakás miatt az Egyesült Királyságban

Leemelték a vár turulszobrát

Leemelték a vár turulszobrát