Tetszett a cikk?

Az al-Kaida második számú vezetője az Al Dzsazíra arab televíziónak küldött audioszalagon buzdítja a pakisztániakat kormányuk megdöntésére - számolt be az olasz La Repubblica.

Felhívást intézek Pakisztán muzulmánjaihoz, szabaduljanak meg kormányuktól, mert az az amerikaiaknak dolgozik – hallható Ajman az-Zavahiri azon a hangüzeneten, melyet az arab nyelvű hírtelevíziónak juttattak el. Az eredetileg orvosi képzettségű, egyiptomi származású Az-Zavahiri a pakisztáni Front az Iszlám Szent Helyeinek Felszabadításáért (FLLSI) egyik alapítója, az al-Kaida terrorszervezet vezérének tartott Oszama bin Laden helyettese.A múlt héten a pakisztáni katonáknak az afgán határ közelében végrehajtott hadműveletük során állítólag sikerült sarokba szorítaniuk Az-Zavahirit, de a terrorista vezetőnek a jelek szerint sikerült elmenekülnie.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Teljesen bezárkózott egy Vas megyei falu, kritikus a járványhelyzet  a polgármester szerint

Teljesen bezárkózott egy Vas megyei falu, kritikus a járványhelyzet a polgármester szerint

Élményvárossá tennék Budapestet, 3 milliárdot már kaptak hozzá az államtól

Élményvárossá tennék Budapestet, 3 milliárdot már kaptak hozzá az államtól

Hazája is elítéli a nizzai merénylő tettét, vizsgálat indul Tunéziában

Hazája is elítéli a nizzai merénylő tettét, vizsgálat indul Tunéziában