Tetszett a cikk?

Terrorellenes felkészülés Olaszországban: nyolcezer objektumot helyeztek fokozott védelem alá.

Több tízezer rendőr, katonai csendőr és katona biztosítja az egyházi és közintézményeket, repülőtereket, kikötőket, kaszárnyákat, sportlétesítményeket, műemlékeket, közműveket és bevásárlóközpontokat. A La Republica római napilap pénteki beszámolója szerint a pisai városvezetés a Dóm tér, a Csodák mezeje megfelelő védőkorlátokkal való ellátását tartja szükségesnek, hogy megelőzze az esetleges öngyilkos terrorakciókat. Riadalom volt Nápoly kikötőjében, ahonnan terrorfenyegetés miatt futott ki alig néhány órával a kikötés után az amerikai haditengerészet Apache kísérőhajója.Az olasz napilap emlékeztet arra, hogy a kilencvenes évek elején a maffia tervezett robbantásos merényleteket a pisai Ferde torony ellen, amely most az iszlám terroristák célkeresztjében lehet. A híres torony körzetét már tavaly decemberben - az akkori terrorfenyegetések idején, amelyek a Vatikánt és az egyházi létesítményeket is veszélyeztették - betonakadályokkal védték.A La Repubblica közlése szerint a válságtervek keretében az állami intézmények védelmét is növelték, továbbá a kórházaknak akcióprogramokat dolgoztak ki az esetleges terrortámadások nagy számú sebesültjeinek fogadására.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Agrárminisztérium: Legyenek óvatosak, ha csíkos kismalacot látnak

Agrárminisztérium: Legyenek óvatosak, ha csíkos kismalacot látnak

Temetés? Hamvasztás? A komposztálás a zöld megoldás

Temetés? Hamvasztás? A komposztálás a zöld megoldás

Negyven felett nem úgy megy az újrakezdés, mint gondolnánk

Negyven felett nem úgy megy az újrakezdés, mint gondolnánk