Tetszett a cikk?

A Taskenttől 15 kilométerre lévő Kibrajszk térségében, egy közúti ellenőrző pontnál robbanás történt, majd ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak az ott lévő rendőrökre.

Újabb pokolgépes merénylet történt az üzbég főváros, Taskent körzetében, a robbanásnak sok sebesültje van. A Taskenttől 15 kilométerre lévő Kibrajszk térségében, egyközúti ellenőrző pontnál robbanás történt, majd ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak az ott lévő rendőrökre. A támadás tíz percig tartott.Hétfőn tizenkilenc ember vesztette életét, 26 pedig megsebesült az üzbég fővárosban, Taskentben, illetve a buharai területen öngyilkos merényletek, rendőrség elleni támadások és egy pokolgépgyártó műhelynek helyet adó háznál történt robbanásban. Az üzbég hatóságok a merényletek elkövetésével a szélsőséges iszlám erőket vádolják.Szadik Szafajev üzbég külügyminiszter kijelentette, hogy a merényleteket külföldről szervezték. Szerinte közvetlen kapcsolat van a terrorista cselekmények és a Hizb at-Tahrir al-Iszlami (Iszlám Felszabadítás Pártja) nevű, Üzbegisztánban és a szomszédos Tádzsikisztánban betiltott csoportosulással. Az üzbegisztáni székhelyű szervezet fő célja az, hogy megdöntse a volt szovjet Közép-Ázsiában létrejött önálló országok világi kormányait és egységes iszlám államot hozzon létre a térségben. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elkészült az öntisztuló bugyi és alsógatya, a gyártó állítja: ezt hónapokig nem kell mosni

Elkészült az öntisztuló bugyi és alsógatya, a gyártó állítja: ezt hónapokig nem kell mosni

Jön az új Windows-csomag

Jön az új Windows-csomag

Halálra gázoltak egy gyereket Eperjes közelében

Halálra gázoltak egy gyereket Eperjes közelében