Tetszett a cikk?

Az afgán-pakisztáni határ mentén két hete kezdődött összecsapásokban a terrorszervezet Vana város környéki hírszerzési vezetője halt meg - közölte a pakisztáni hadsereg kedden, előző napi bejelentését helyesbítve.

Saukat Szultan vezérőrnagy, a pakisztáni hadsereg szóvivője hétfőn bejelentette, hogy meghalt a terrorszervezet legfelsőbb hírszerzési vezetője, akit csupán Abdullah néven azonosított. A szóvivő keddi pontosítása szerint egyelőre semmit nem lehet tudni ennek a bizonyos Abdullahnak a személyéről, és nem volt hajlandó beszélni arról, hogy pakisztáni katonák megtalálták-e az illető holttestét.A pakisztáni hadsereg mintegy 7500 katonája vett részt abban a hadműveletben, amelyet március 16-a és 27-e között hajtottak végre pastu törzsi területen, Dél-Vazirisztán székhelye, Vana környékén az al-Kaida feltételezett tagjai és a szervezet támogatói ellen, hogy felszámolják a szervezet ott megbúvó sejtjeit. Hatvanhárom ellenséges harcost öltek meg és 166-ot elfogtak. A foglyok közül 93 pakisztáni, a többi afgán, arab, üzbég, csecsen, illetve ujgur nemetiségű. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
LMP: Kósa Lajos vesztegetési pénzt kaphatott a "csengeri örököstől"

LMP: Kósa Lajos vesztegetési pénzt kaphatott a "csengeri örököstől"

Majd 2 ezermilliárdos mentőcsomagot fogadott el az amerikai képviselőház

Majd 2 ezermilliárdos mentőcsomagot fogadott el az amerikai képviselőház

Meglettek Lady Gaga elrabolt kutyái

Meglettek Lady Gaga elrabolt kutyái