Tetszett a cikk?

Még nem ért véget a szavazatszámlálás, de úgy tűnik, Mihail Szaakasvili elnök pártja fölényesen megnyerte a vasárnap részlegesen megismételt grúz parlamenti választásokat.

Kedd délutánig a szavazatok mintegy 70 százalékát sikerült megszámlálni, s az adatok alapján Szaakasvili Nemzeti Mozgalom - Demokraták nevű pártja 65,6 százalékos teljesítményt ért el - közölte Zurab Csiaberasvili, a központi választási bizottság elnöke.Aszlan Abasidzének, az Adzsár Autonóm Köztársaság vezetőjének pártja, az Újjászületés 8,24 százalékon áll, így a törvényben előírt 7 százalékos küszöböt elérve a párt benn tudhatja magát a grúz parlamentben. Az Új Jobboldal a szavazatok 7,18 százalékával szintén átlépte a választási küszöböt.A hétfői első adatokból még az derült ki, hogy a parlamenti választások megismételt, pártlistás részében Szaakasvili pártján kívül a többi 19 induló pártnak nem sikerült elérnie a magas, 7 százalékos választási küszöböt. Ez azt jelentette volna, hogy az új grúz parlamentben nem lett volna ellenzéki képviselő, Szaakasvili hívein kívül csak az egyéni választókörzetekből korábban bejutott 85 független képviselő ült volna a padsorokban.

Ugyanakkar a központi választási bizottság egyik tisztségviselője nem tartotta kizártnak, hogy az adzsáriai szavazás kapcsán felmerült jogsértések miatt bizonyos szavazatokat megsemmisítenek, s így változhat még az eredmény. (MTI)VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felfüggesztették a mohácsi rendőröket, akik összevertek két hajléktalant

Felfüggesztették a mohácsi rendőröket, akik összevertek két hajléktalant

A Stop Soros törvényt is elkaszálhatja az Európai Bíróság

A Stop Soros törvényt is elkaszálhatja az Európai Bíróság

Kutatók szerint Szerbiában halt meg a koronavírus első európai áldozata

Kutatók szerint Szerbiában halt meg a koronavírus első európai áldozata