Tetszett a cikk?

Délkelet-Ázsia legforgalmasabb hajózási útvonalain „kezdetleges nukleáris eszközzel vagy piszkos bombával" készülhetnek terrortámadásra szélsőséges szervezetek - figyelmeztet egy ausztrál kormányjelentés.

A dokumentum szerint az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz kapcsolódó Dzsemáa Iszlámija regionális szervezet - 200 feltételezett tagjának letartóztatása ellenére - változatlanul növekszik. Folytatja a terroristák kiképzését, és továbbra is kapcsolatban áll szélsőséges csoportokkal a Fülöp-szigetektől egészen Pakisztánig.Különösen nagy a kockázat a Malaka- és a Szingapúri-szorosban, mert ezeken keresztül bonyolódik le a világkereskedelem egynegyede és halad át az olajszállítmányok fele."Az általános kép arról tanúskodik, hogy Délkelet-Ázsia frontvonal marad a terrorizmus elleni harcban. A térségbeli közösségek épségét és biztonságát fenyegető további támadások elkerülhetetlenek" - hangsúlyozta jelentésében az ausztrál kormány.Ausztrál tisztségviselők egy manilai terrorellenes konferencián köröztették a dokumentumot. A szállítási útvonalak biztonságára összpontosító nemzetközi tanácskozást a Délkelet-ázsiai Országok Szövetségének (ASEAN) Regionális Fóruma, a földrész legnagyobb biztonsági testülete hívta össze. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Óriásit esett a magyarok gyerekvállalási kedve a járvány első hullámában

Óriásit esett a magyarok gyerekvállalási kedve a járvány első hullámában

Elfogták a férfit, aki egy SZFE-maszk miatt vághatta meg egy nő arcát Csepelen

Elfogták a férfit, aki egy SZFE-maszk miatt vághatta meg egy nő arcát Csepelen

Tiger Woods súlyos autóbalesetet szenvedett

Tiger Woods súlyos autóbalesetet szenvedett