Tetszett a cikk?

Öt amerikai katona vesztette életét szerdán egy pokolgépes támadás során Al-Anbár tartományban; Falludzsában a felkelők külföldi civileket öltek meg.

Öt amerikai katona vesztette életét szerdán egy pokolgépes támadás következtében, amint Bagdadtól nyugatra, al-Anbár tartományban gépkocsin utaztak. Al-Anbár tartomány, amelyben a Szaddám Huszein volt diktátor hívei által sűrűn lakott "szunnita háromszög", azon belül Fallúdzsa és Ramadi város is fekszik, az elmúlt év során gyakran volt amerikaiak elleni támadások színhelye.Bagdadtól nyugatra, Fallúdzsában egy másik incidens során a felkelők kézifegyverekkel két gépkocsira támadtak, a járművekben utazó külföldieket megölték, a gépkocsikat rájuk gyújtották. Szemtanúk szerint legalább négy külföldi vesztette életét. A feldühödött tömeg a felvételek és a beszámolók tanúsága szerint megcsonkította az áldozatokat, egyesek arról szóltak, hogy a tetemeket felakasztották. A Reuters Televízió felvételein ujjongó irakiak vonszolnak végig az utcán egy összeégett holttestet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bukarest is zár, Temesváron állandó kijárási korlátozás lesz

Bukarest is zár, Temesváron állandó kijárási korlátozás lesz

Ha Samsungja van, frissítse a telefonja szoftverét, új funkciókat kaphat

Ha Samsungja van, frissítse a telefonja szoftverét, új funkciókat kaphat

Hogyan jöttek létre az univerzum legnehezebb anyagai?

Hogyan jöttek létre az univerzum legnehezebb anyagai?