Tetszett a cikk?

Az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága egyelőre nem tárgyal a homoszexuálisok hátrányos megkülönböztetése tilalmáról, mert az iszlamista országok nem támogatják a javaslatot.

Brazília, a javaslattevő visszavonta a homoszexuálisok jogait kiterjesztő egyezménytervetét. A brazil nagykövet azzal indokolta a döntést, hogy a kérdésben nem sikerült konszenzusra jutni a tagországokkal, és el akarták kerülni az újabb kudarcot azután, hogy a tavaly - a szervezet történetében első ízben - szavazásra bocsátott hasonló határozati javaslat elbukott.A bizottság iszlámista tagországai hallani sem akarnak arról, hogy az antidiszkriminációs határozat kiterjedjen a homoszexuálisokra. Az egyik leghangosabb ellenző Egyiptom, ahol százával csalják lépre, börtönözik be és kínozzák meg a homoszexualitással gyanúsított férfiakat.Nemzetközi emberi jogi szervezetek élesen bírálták a brazil "megfutamodást". Scott Long, a Human Rights Watch (HRW) szóvivője rámutatott, hogy az emberi jogok kérdésében sohasem konszenzussal, hanem bátorsággal lehet előrelépni. Számítása szerint meg lett volna a határozat elfogadásához szükséges szavazati arány. A HRW aktivistái szerint Brazília valójában azért vonta vissza az Európai Unió által is támogatott határozati javaslatot, mert az azt ellenző országok megzsarolták, hogy bojkottálják az arab és latin-amerikai országok szeptemberi brazíliai csúcstalálkozóját, ha a brazil küldöttség tovább erőlteti az ügyet.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
15 éve gyilkolhatta meg volt élettársát, most áll bíróság elé egy férfi

15 éve gyilkolhatta meg volt élettársát, most áll bíróság elé egy férfi

A kocsiból szemetelőket kezdi figyelni egy intelligens kamerarendszer Angliában

A kocsiból szemetelőket kezdi figyelni egy intelligens kamerarendszer Angliában

Senki nem veszi fel a telefont az oltásügyi forródróton

Senki nem veszi fel a telefont az oltásügyi forródróton