Tetszett a cikk?

Ha Pakisztán nem számolja fel a terroristák menedékeit, akkor az Egyesült Államok „veszi kézbe a probléma megoldását” – közölte az Egyesült Államok kabuli nagykövete.

"Amíg fel nem számolják a terroristák pakisztáni búvóhelyeit, addig nehezen stabilizálható a dél-, illetve kelet-afganisztáni biztonsági helyzet. Már figyelmeztettük a pakisztáni vezetőket, hogy vagy megoldják a problémát, vagy kénytelenek leszünk mi magunk megtenni ezt" – mondta Zalmay Khalilzad nagykövet a washingtoni Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjában (CSIS).Khalilzad szerint Afganisztánban sokat javult a helyzet a tálib rendszer megdöntése óta eltelt több mint két év alatt, de a szövetségesek jelenlétére még legalább öt évig szükség lesz a stabilitás eléréséhez. A biztonsági helyzetre a legnagyobb veszélyt a pakisztáni területekről Dél- és Kelet-Afganisztánba visszaszivárgó terroristák és tálib erők jelentik, és ennek megakadályozására saját területükön a pakisztáni hatóságoknak kell fellépniük. Zalmay Khalilzad szerint az al-Kaida terroristacsoportjai továbbra is erősek maradtak a törzsi területeken. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megjelent a kormányrendelet, mostantól Novák Katalin engedélye kell az egyedülállók örökbefogadásához

Megjelent a kormányrendelet, mostantól Novák Katalin engedélye kell az egyedülállók örökbefogadásához

Itt a teliholdas videóklip Péterfy Boriéktól

Itt a teliholdas videóklip Péterfy Boriéktól

Yuval Noah Harari: Leckék a járvány első éve után

Yuval Noah Harari: Leckék a járvány első éve után