Tetszett a cikk?

Egy ukrán katona életét vesztette, hat megsebesült kedden iraki felkelőkkel vívott tűzharcban a Bagdadtól 180 kilométerre délre fekvő iraki Kút városában - jelentette be Kijevben a védelmi minisztérium.

Az ukrán katonák egy páncélozott harci járműben voltak, amikor megtámadták őket. Az egyik katona életét egy robbanás oltotta ki. Az öt sebesült katona nincs életveszélyben - közölte az ukrán minisztérium.A térségben feszültség uralkodik, de az ukrán katonák uralják a helyzetet - fogalmazott a védelmi tárca közleménye. Az iraki polgári védelmi erők egy illetékese, aki az események szemtanúja volt, ugyanakkor arról számolt be, hogy Kút városát kedden Muktada asz-Szadr iraki radikális síita vallási vezető fegyveresei ellenőrizték közösen az iraki biztonsági erőkkel.Elmondása szerint Szadr emberei kiűzték a hétvégén az ukrán erőket a városi kormányzósági épületből, amelyet a rendőrség és a televízió épületével együtt elfoglaltak.

A szélsőséges vallási vezető híveiből álló Mahdi hadserege egyik tagjának közlése szerint az ukrán erők kedd reggel megkísérelték visszafoglalni a kormányzóság épületét, de az iraki fegyveresek rakétákkal és lövedékekkel visszatartották őket. Az ukrán katonák elhagyták a belvárost és már csak egy hidat tartanak ellenőrzésük alatt, ami a városon kívül eső bázisukhoz vezet.Az Irakban tartózkodó multinacionális erőben 1600 ukrán katona szolgál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Női szerepek: kapjuk vagy önként választjuk őket?

Női szerepek: kapjuk vagy önként választjuk őket?

Magyarország laborjában is szigorítanak és felpörgetik a teszteléseket

Magyarország laborjában is szigorítanak és felpörgetik a teszteléseket

Meghan Markle állításait kivizsgáltatná a Munkáspárt

Meghan Markle állításait kivizsgáltatná a Munkáspárt