Tetszett a cikk?

Robbanások hallatszottak szerdán este az Irakba vezényelt japán katonák táboránál, sérültekről azonban nem érkezett jelentés.

Mint a japán Nemzetvédelmi Hivatal (védelmi minisztérium) szóvivője elmondta, a katonák három robbanást hallottak a dél-iraki Szamáva város közelében létesített japán tábornál. A létesítmény területére azonban nem csapódott be semmi, és sebesültekről sem érkezett jelentés.A japán csapatok a biztonsági helyzet romlása miatt átmenetileg leállították újjáépítő tevékenységüket Irakban. Koidzumi Dzsunicsiro kormányfő szerint terroristák próbáltak támadást intézni a japán katonai tábor ellen, hogy Irakból való kivonulásra kényszerítsék a japán alakulatokat. Az iraki rendőrség szigorította a biztonsági intézkedéseket a japán katonai tábor körül, s lezárta a hozzá vezető utakat.Japán, amely az Egyesült Államok közeli szövetségesei közé tartozik, mintegy 550 fős szárazföldi, nem harcoló alakulatot vezényelt Irakba a háború utáni újjáépítés elősegítésére. Az arab országban az elmúlt napokban fellángolt erőszakhullám miatt Dél-Korea a biztonsági óvintézkedések fokozására utasította Irakba vezényelt 600 fős, szintén nem harcoló alakulatait, és felfüggesztette a katonák táborokon kívüli tevékenységét - közölte a szöuli védelmi minisztérium. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Érkezik a horrorfilm, amiben egy farmernadrág gyilkolja az embereket

Érkezik a horrorfilm, amiben egy farmernadrág gyilkolja az embereket

Fusizás, osztálypénz, unokázós csalás – így csökkentené az államadósságot a Duma Aktuál

Fusizás, osztálypénz, unokázós csalás – így csökkentené az államadósságot a Duma Aktuál

Külföldön terjeszkedne a Szerencsejáték Zrt.

Külföldön terjeszkedne a Szerencsejáték Zrt.