Tetszett a cikk?

Az új minisztert az amerikai közigazgatás vezetője azután nevezte ki, hogy síita elődje a vallási egyensúly kialakítására hivatkozva lemondott tisztségéről.

Paul Bremer jelöltjét bemutatva kijelentette, hogy Szamir Saker Mahmúd, Szaddám Huszein volt iraki államfő ellenzékének kiemelkedő alakja lesz a belügyi tárca új vezetője. Elődje, Núri al-Badrán csütörtökön nyújtotta be lemondását, amelynek hátterében az is állhatott, hogy Bremer elégedetlen volt a tárca teljesítményével. Az amerikai közigazgatás vezetője pénteken azt is közölte, hogy Muaffak ar-Rubait, a kormányzótanács síita tagját, emberi jogi kérdésekkel régóta foglalkozó ügyvédet az újonnan létrehozott nemzetbiztonsági tanácsadói tisztségbe helyezte.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!