Tetszett a cikk?

Pakisztán fontolóra veszi, hogy csapatokat küldjön Irakba egy ENSZ-misszió védelmére. A bejelentés egy nappal azután hangzott el, hogy George W. Bush amerikai elnök új határozatot sürgetett az ENSZ Biztonsági Tanácsa részéről.

Bush úgy véli ez további országokat ösztönözne az Irak újjáépítésében való részvételre. Pakisztán, amely a terrorizmus elleni harcban az Egyesült Államok egyik legszorosabb szövetségese, korábban elzárkózott attól, hogy katonai egységet küldjön az amerikai vezetésű koalíciós erők kötelékébe. A pakisztáni álláspont eddig az volt, hogy az ország csak az ENSZ égisze alatt vagy más nemzetközi parancsnokságú katonai erőben venne részt.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!