Tetszett a cikk?

A madridi terrorakció ügyében nyomozó rendőrök Nagy-Britannia, Németország, Franciaország, Belgium, Tunézia és Marokkó irányába tapogatóznak.

Hasis és extasy eladásából szerezték az akciójukhoz szükséges pénzt a madridi vonatrobbantásokat végrehajtó terroristák - közölte szerdán Angel Acebes spanyol belügyminiszter. Megerősítette, hogy a március 11-i támadásokat egy helyi, autonóm sejt hajtotta végre, amelynek a vezetői kapcsolatban álltak más fundamentalista csoportokkal. A sejt magjának semlegesítése megtörtént - részben letartóztatásokkal, részben úgy, hogy hét gyanúsított április 3-án felrobbantotta magát, mielőtt a rendőrök őrizetbe vehették volna őket -, ám ez nem azt jelenti, hogy a hasonló támadások lehetősége egyszer és mindenkorra megszűnt - hangoztatta Acabes.A miniszter szerint a hatóságoknak meggyőződésük, hogy azt a 200 kilogramm dinamitot, amelyet a terroristák Asztúriában szereztek, részben a vonatok, részben önmaguk felrobbantásához felhasználták, a maradékot pedig a rendőrségnek sikerült lefoglalnia. A csoport életben lévő tagjai után folyik a nyomozás, és a vizsgálatot végzők Nagy-Britannia, Németország, Franciaország, Belgium, Tunézia és Marokkó irányába tapogatóznak. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!