Tetszett a cikk?

Az észak-iraki városban egy időben négy pokolgép robbant. A merényletekhez azonban minimális mennyiségű robbanószert használtak, így senkinek sem esett bántódása, és anyagi kár sem keletkezett. Az iraki főváros Szádr nevű negyedben folyó harcok eközben már tizennyolc áldozatot szedtek.

Hétfőre virradóra Bagdad Szádrváros nevű negyedében már tizennyolc iraki vesztette életét, valamint tizenkettő megsebesült a síita milicisták és amerikai katonák közötti összecsapásokban - közölték helyi kórházi illetékesek, amerikai katonai források ugyanakkor 26 iraki harcos megöléséről szólnak.Hangos robbanás rázta meg hétfőn Bagdad központját. A koalíciós erők főhadiszállásának bejárata és az iraki külügyminisztérium közelében tartózkodó katonák gépkocsiba rejtett pokolgép robbanását valószínűsítik. Moszulban egyszerre négy, egy-egy moziban elhelyezett robbanószerkezet lépett működésbe - közölte Száleh Haszan rendőrparancsnok. A merényletekhez azonban minimális mennyiségű robbanószert használtak, így senkinek sem esett bántódása, és anyagi kár sem keletkezett.A hétfő hajnali nedzsefi összecsapásoknak összesen húsz iraki sebesültje van, számuk – helyi kórházi jelentések szerint - még növekedhet, mert a mentőautóknak többször kellett fordulniuk az összecsapások színhelye és a kórház között.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Átadták a megújul P+R parkolót a II. kerületben

Átadták a megújul P+R parkolót a II. kerületben

Magyarországon elsőként: 5G-hálózaton küldött át röntgenfelvételt egy egyetemista

Magyarországon elsőként: 5G-hálózaton küldött át röntgenfelvételt egy egyetemista

Vidnyánszky embere is gyanúba került a POSZT-pénzek lenyúlása ügyében

Vidnyánszky embere is gyanúba került a POSZT-pénzek lenyúlása ügyében