Tetszett a cikk?

Tizenhatan életüket vesztették, tizenegy ember megsebesült - hétfő estig ez volt a tragikus mérlege annak a balesetnek, amelyben egy műtrágyát szállító kamion felrobbant a románai Buzau megyében. A detonáció helyén legalább harmincöt méter átmérőjű kráter keletkezett.

A katasztrófa a moldvai Urziceni és Buzau közötti országúton, Bukaresttől nyolcvan kilométerre északra történt, Mihailesti község előtt. Egy ammónium-nitrátot (nitrogén alapú műtrágyát) szállító kamion ugyanis egyelőre ismeretlen okokból felborult, majd kigyulladt. A szemtanúk által riasztott mentők, rendőrök és tűzoltók helyszínre érkezése után a kamion rakománya felrobbant, mégpedig akkor, amikor a tűz elfojtásán és a rakomány hűtésén már javában dolgoztak.A rendőrfőnök is meghaltA tűzoltók közül egy tiszt, egy tiszthelyettes és négy kiskatona halt meg, két televíziós riporter filmezés közben vesztette életét, a többi áldozat a helyszínen várakozó gépkocsik néhány utasa. A teherautó sofőrje, aki maga is rögtön értesítette a hatóságokat a felborult rakomány lángra lobbanása után, valószínűleg szintén életét vesztette a robbanásban. Az egyik áldozat Mihailesti rendőrfőnöke, aki kórházba szállítása után halt meg.Még nem tudják a baleset okátA detonáció helyén legalább nyolc méter mélységű, harmincöt méter átmérőjű kráter keletkezett. Ebben a körzetben találhatók a kamion, két kiégett tűzoltóautó és hat személygépkocsi roncsai. A helyszínen tartózkodó Gabriel Oprea közigazgatási miniszter elmondta, hogy találhatnak még további áldozatokat a beton- és vastörmelékes felszabdalt talajban.Ügyészek egy csoportja a helyszínen vizsgálja a katasztrófa lehetséges okait. Hétfő estig még nem lehetett tudni, hogy durrdefekt vagy a csúszós út miatt történt a baleset, esetleg elaludt a gépkocsivezető. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Azonnali hatállyal elrendelték a baromfik bezárva tartását Magyarországon

Azonnali hatállyal elrendelték a baromfik bezárva tartását Magyarországon

Durván megdrágul a veszprémi tömegközlekedés

Durván megdrágul a veszprémi tömegközlekedés

Halálbüntetést kértek egy japán sorozatgyilkosra

Halálbüntetést kértek egy japán sorozatgyilkosra