Tetszett a cikk?

A nagymecsetet körülvevő épületkomplexumban Muktada asz-Szadr síita radikális vallási vezető fegyvereseinek lőszerraktára. Legalább hárman meghaltak.

Legkevesebb hárman meghaltak, további 12-en megsérültek hétfőn robbanások következtében az iraki Kúfa városában a helyi nagymecsetet körülvevő épületkomplexumban, ahol Muktada asz-Szadr síita radikális vallási vezető fegyvereseinek lőszerraktára van. Szemtanúk szerint a kigyulladt mecsetben a Mahdi Hadseregének számos fegyverese és sok civil is tartózkodott.A mecset körül hosszú időn át szinte naponta voltak fegyveres összecsapások az Irakot megszálló amerikai haderők és Szadr harcosai között. Csütörtök óta azonban elcsitultak a harcok, miután Szadr és az amerikaiak megállapodtak arról, hogy kölcsönösen kivonják erőiket Kúfa és ikervárosa, Nedzsef iszlám szent helyeiről. Ugyanakkor a Mahdi Hadserege még számos ellenőrzőpontot tart kezében a mecset környékén. (Reuters, MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Betiltották Franciaországban a tájszóláson gúnyolódást

Betiltották Franciaországban a tájszóláson gúnyolódást

Borult marad az ég, az ország néhány helyén havazhat is

Borult marad az ég, az ország néhány helyén havazhat is

Az apróért is lehajol a milliárdos: újabb trafikot szerzett

Az apróért is lehajol a milliárdos: újabb trafikot szerzett