Meglincselte a tömeg egy ajmara indiánok lakta falu polgármesterét Bolíviában, akit a lakosok korrupcióval vádoltak - közölték igazságügyi és rendőrségi források. Áprilisban hasonló okok miatt vertek agyon egy perui polgármestert.

A La Paztól 80 kilométerre fekvő Ayo Ayo falu polgármesterét a tömeg azután ölte meg, hogy hétfő délután a La Paz-i legfelsőbb bíróság felmentette a sikkasztás vádja alól. Benjamin Altamirano élettelen tetemére kedd reggel találtak rá a város főterén. A holttesten kínzások nyoma és égési sebek voltak - közölte William Alabe ügyész.A helyi lapok által idézett szemtanúk szerint a feldühödött tömeg egy cölöphöz kötözte, majd botokkal ütlegelte, kövekkel dobálta és felgyújtotta az áldozatot. A lincselők újságírókra és rendőrökre is rátámadtak. A Canal 7 televízió riporterét a fején sebesítette meg egy kő.A polgármester egyik lánya azt mondta, hogy Benjamin Altamiranót, aki korábban többször is kapott halálos fenyegetést, ismeretlenek hétfő este La Paz városközpontjában elfogták és erőszakkal egy gépkocsiba tuszkolták. A rendőrség szóvivőjének tájékoztatása szerint a polgármester egyik ellenlábasát, Samuel Saturnino Apazát gyilkosság gyanújával letartóztatták.Ayo Ayo mintegy ötven kilométerre fekszik a perui Ilave kisvárostól, amelynek korrupcióval és választási ígéretek be nem tartásával vádolt polgármesterét áprilisban szintén agyonverték ajmara indiánok. A lincselés az őslakos ajmara és kecsua indiánok hagyományos büntető módszere. Az elmúlt három év során tucatnyi tolvajt öltek meg így ajmara és kecsua indián lakosok. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Karácsonyfa nélkül is van karácsony

Karácsonyfa nélkül is van karácsony

Miskolcon félpályás sávelzárással tiltakoztak - fotó

Miskolcon félpályás sávelzárással tiltakoztak - fotó

A véreskezű jakuza kisvendéglőt nyitott, mert „elmúltak a régi szép idők”

A véreskezű jakuza kisvendéglőt nyitott, mert „elmúltak a régi szép idők”

Bambival büntetik az elítélt orvvadászt

Bambival büntetik az elítélt orvvadászt

210 milliárd euró az „önvédelmi erők rugalmas reagálási képességének fokozására” Japánban

210 milliárd euró az „önvédelmi erők rugalmas reagálási képességének fokozására” Japánban

Februártól jönnek az új 500 forintosok

Februártól jönnek az új 500 forintosok