A The Sun című brit tömeglap hétfői száma szerint a világ legnagyobb nemzetközi forgalmú repülőterének teljes és szigorúan titkos terrorelhárítási akciótervét egy autós találta meg az országút szélére vetve.

A legnagyobb brit bulvárlapnak átadott - a rendőrségnek azóta visszaszolgáltatott - dokumentáció egyebek mellett 62 olyan helyet azonosít, ahonnan kézi rakétafegyverből könnyen le lehet lőni egy-egy érkező vagy induló repülőgépet. A városnyi repülőtérre vezető út egyik leállójában talált vaskos iratcsomó emellett menekülési útvonalakat, részletes kiürítési és útlezárási terveket, sőt olyan bizalmas adatokat is tartalmaz, mint a rendőrségi járőrözések időpontjai és útvonalai, valamint a környező épületekre telepített mesterlövészek elhelyezése. Mindezt térképek, légi és műholdas felvételek egészítik ki. A terrorelhárítási dokumentáció teljesen friss, a rajta lévő keltezés szerint június végén készült - írta a hétfői The Sun.Belső vizsgálat indult annak megállapítására, hogy az elvileg szigorúan őrzött titkos dokumentáció miképp kerülhetett a londoni repülőtéri út szélére – közölte a Scotland Yard szóvivője.A Heathrow-t a hónapok óta az egyébként is a magasabb fokozaton lévő terrorkészültséghez képest is kiemelt figyelemmel őrzik. Tavaly februárban több napra a hadsereg harckocsikkal megerősített egységei vették át a London nyugati határán lévő óriási légikikötő ellenőrzését, miután a kormány riasztást kapott a hírszerzéstől, hogy az al-Kaida terrorcsoport egy sejtje rakétatámadásra készül egy le- vagy felszálló repülőgép ellen.

(MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Fotón az Orbán mögött álló két állítólagos TEK-es

Fotón az Orbán mögött álló két állítólagos TEK-es

Mindenféle dolgokat "árult" a neten, de csak a pénzt zsebelte be egy kecskeméti férfi

Mindenféle dolgokat "árult" a neten, de csak a pénzt zsebelte be egy kecskeméti férfi

Holnap kiderül: áttörést ígér az telefonok okosságában a chipgyártó

Holnap kiderül: áttörést ígér az telefonok okosságában a chipgyártó

Adventi irodalmi naptár – december 12.

Adventi irodalmi naptár – december 12.

Kósa Lajos: Az igazság pillanata januárban mindenképpen eljön

Kósa Lajos: Az igazság pillanata januárban mindenképpen eljön

Ez a férfi lövöldözött Strasbourgban

Ez a férfi lövöldözött Strasbourgban