Tetszett a cikk?

Az egykori sakkvilágbajnoknak még lehetősége van fellebbezni a japán igazságügyi miniszterhez az Egyesült Államoknak való kiadatása ellen.

Őrizetbe vételét Fischer emberrablásnak tekinti, szerinte útlevelét a megfelelő eljárást mellőzve vonták be az amerikai hatóságok, s indokolatlanul tartják fogva, mivel nem áll fenn szökésének veszélye - mondta John Bosnitch, Ficsher jogtanácsosa. Fischer a zárt meghallgatáson azt vallotta, hogy bántalmazták.Az Egyesült Államokban körözött Fischert két hete vették őrizetbe a tokiói nemzetközi reptéren azzal a gyanúval, hogy érvénytelen amerikai útlevéllel akarta elhagyni az országot. Azért emeltek ellene vádat, mert 1992-ben - a Jugoszlávia ellen bevezetett ENSZ-tilalmat figyelmen kívül hagyva - Belgrádban lejátszott egy visszavágó mérkőzést egykori világbajnoki ellenfele, Borisz Szpasszkij ellen, s ezért több mint három millió dollárnyi tiszteletdíjat vett fel.A zsidó származású, antiszemita és Amerika-ellenes megnyilvánulásairól is ismert sakkozó egy héttel ezelőtt állítólag bejelentette, hogy politikai menedékjogért folyamodik egy meg nem nevezett harmadik országban.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A hitetlen influenszer és a halál. Müller Cecília tévedése

A hitetlen influenszer és a halál. Müller Cecília tévedése

Ennyire üresen talán még soha nem láthatta Indiát

Ennyire üresen talán még soha nem láthatta Indiát

Három iPhone támogatása is megszűnhet jövőre

Három iPhone támogatása is megszűnhet jövőre