Tetszett a cikk?

A Vatikán megtiltotta Kurt Krenn osztrák püspöknek, a szex- és gyermekpornográfia-botrányba keveredett St. Pölten-i papnevelde tisztségéből felfüggesztett vezetőjének, hogy újságíróknak nyilatkozzon.

A tilalomról Klaus Klüng apostoli vizitátor, az ügy felderítésével megbízott különleges vizsgáló számolt be szerda este az osztrák televíziónak, hozzátéve, hogy ez volt a szentatya óhaja is. Krenn püspök az utóbbi napokban több rádióinterjút adott, amelyben igyekezett kisebbíteni a szemináriumban történtek jelentőségét. A rendőrség több ezer internetről letöltött pornófotóra, köztük gyerekekről készült fényképekre bukkant az alsó-ausztriai papnevelde számítógépein, és feljelentést tett egy szeminarista ellen.Küng közben két napot Rómában töltött, s vizsgálata első eredményeiről már be is számolt a pápának. A St. Pölten-i események várható következményeit firtató kérdésre az osztrák tévében úgy válaszolt, hogy a hangulat "nagyon nyomott".A papneveldében történtek "nemcsak a St. Pölten-i egyházmegyének okoztak károkat, hanem sokkal messzebb is hatnak". A vizitáció előrelátható időtartamáról és esetleges végeredményéről Klüng nem kívánt nyilatkozni. Az elkövetkezendő napokban mindenesetre számos további beszélgetést akar folytatni az egyházmegyében - mondta.Megfigyelők szerint a Vatikán által hatalmától megfosztott 68 éves Krenn, aki most "szájkosarat" is kapott, már nem fog visszatérni hivatalába. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Hit Gyülekezete alapítója fiát is bevette a reklámbizniszbe

A Hit Gyülekezete alapítója fiát is bevette a reklámbizniszbe

A Wikipédia most 20 éves. De miből okosodtunk régen?

A Wikipédia most 20 éves. De miből okosodtunk régen?

Nem változtattak Matolcsyék a rekordalacsony alapkamaton

Nem változtattak Matolcsyék a rekordalacsony alapkamaton