szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bombariadó miatt lezárták szerdán Stockholm belvárosának nagy területét, mivel egy ott lévő pénzváltóhivatalt bombafenyegetés ért - közölték a helyi rendőri szervek.

A rendőrség azért zárta le a gyalogosokkal zsúfolt városrészt, mert egy férfi robbanószerkezetnek látszó, mellkasára erősített szerkezettel lépett be a pénzváltóhelyiségbe.

A férfi, aki feltehetően az iroda egyik dolgozója, azt állítja: három személy feleségének foglyul ejtésével kényszerítette arra, hogy a szerkezettel térjen be az helyiségbe. A rendőrök azóta már kiszabadították az asszonyt.

A férjnek sikerült megszabadulnia a tárgytól, majd az egyik biztonsági őr értesítette a rendőrséget. Tűzszerészek is érkeztek a helyszínre, hogy megvizsgálják: valóban robbanószerkezetről van-e szó. Biztonsági megfontolásokból lezárták az egyik közeli metróállomást is, és rendőrségi helikopterek tűntek fel a stockholmi belváros égboltján.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Fenyegető e-mailt kapott a MÁV, bombariadó Hatvanban

Bombariadó miatt vizsgáltak át egy szerelvényt a hatvani pályaudvaron kedden, de a tűzszerészek nem találtak semmit. Egy üzenet szerint a magyar katonák Irakból való kivonásának követelése lehet a háttérben.

Világ

Pozsony: robbanóanyag a NATO-ülés közelében, riadó a reptéren

Robbanószert találtak Pozsonyban annak az épületnek a közelében, ahol órákon belül összeül a NATO parlamenti közgyűlése. A városban sosem látott biztonsági intézkedésekkel készülnek a május 28-tól június 1-ig tartó közgyűlésre. Bombariadó miatt kiürítették a pozsonyi repülőteret is csütörtökön este.

Aligátorteknőst és krokodilt találtak egy dunaharaszti család házában

Aligátorteknőst és krokodilt találtak egy dunaharaszti család házában

A Huawei 3 hónappal meghosszabbítja a most lejáró garanciákat Magyarországon

A Huawei 3 hónappal meghosszabbítja a most lejáró garanciákat Magyarországon

154-en kapták el a koronavírust egy soproni idősotthonban

154-en kapták el a koronavírust egy soproni idősotthonban