szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Emelt szintű riadókészültségbe helyezték kedd reggel az izraeli biztonsági szolgálatokat, palesztin merényletektől tartva az egyiptomi Sarm-es-Sejkben tartandó csúcstalálkozó idején, amelyen négy év óta először találkozik a legfőbb izraeli és palesztin vezető.

Melléklet
A hvg.hu közel-keleti dossziéja
"Biztonsági rendelkezéseinket megszigorítottuk, erősítéseket küldtünk a (ciszjordániai) elválasztó vonal teljes hosszára, valamint az utakra, a városközpontokba, mindenhova, ahol sok ember jár" - mondta a közszolgálati rádióban Kobi Kohen magas rangú rendőrfelügyelő. A rendfenntartó erők szaporították az úttorlaszok számát is, megakadályozandó, hogy ciszjordániai palesztinok beszivárogjanak Izraelbe, s ott merényleteket kövessenek el.

A büntetés-végrehajtási intézetek is riadókészültségben vannak. Tartva a palesztin foglyok mozgolódásaitól. Ciszjordániában, az izraeli hadsereg megerősítette a zárlatot Náblusz városa körül, amelyet katonai vezetők "a terrorizmus fővárosának" tartanak. A palesztinok nem hagyhatják el a várost, és a beutazókat is figyelmeztetik, hogy újabb rendelkezésig nem távozhatnak onnan.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Négy év óta először izraeli-palesztin csúcs lesz kedden

Négy év óta az első izraeli-palesztin csúcsot tartják kedden az egyiptomi Sarm es-Sejkben. Ariel Saron izraeli kormányfő és Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke találkozójának célja feléleszteni a holtpontra került közel-keleti békefolyamatot.