szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az összes palesztin fegyveres csoport kész betartani a tűzszünetet Izraelben és a megszállt területeken - jelentette ki szerdán Dzsibríl Radzsub, a Palesztin Hatóság nemzetbiztonsági tanácsadója.

"Egyetértés született a palesztinok között, hogy leállítják a támadásokat az (Izraelt az 1967-ben megszállt területektől elválasztó) 'zöld vonal' mögött. Megállapodás van erről a kérdésről" - mondta a palesztin politikus az izraeli közszolgálati rádiónak.

Ugyancsak megállapodtak a fegyvernyugvás tiszteletben tartásáról a megszállt területeken, hogy időt adjanak a Palesztin Hatóságnak az Izraellel való megegyezésre - mondta. A héberül nyilatkozó palesztin nemzetbiztonsági tanácsadó történelmi változásnak nevezte az eseményeket.

Radzsub bejelentette azt is, hogy a Hamász radikális iszlám szervezet kész szövetséget kötni a Palesztinai Felszabadítási Szervezettel, s részt kíván venni a júliusra tervezett palesztin parlamenti választásokon. Ugyanakkor elképzelhetőnek tartotta, hogy mint eddig, ezután is lesznek elszigetelt Izrael-ellenes támadások. "Izraelnek meg kell értenie, hogy nem létezik katonai, csakis tárgyalásos megoldás" - szögezte le Dzsibríl Radzsub.

A palesztin nemzetbiztonsági tanácsadó kijelentései néhány órával azután hangzottak el, hogy Saul Mofaz izraeli védelmi miniszter Mahmúd Abbász palesztin elnökkel tartott erezi találkozója után kedd este bejelentette: Izrael, a február 8-i tűzszüneti megállapodás értelmében napokon belül átadja a palesztinoknak a ciszjordániai Jerikó és Túl-Kárm városok ellenőrzését.

Március 15-én Kairóban újabb tárgyalási fordulóra ülnek össze a különböző palesztin mozgalmak, hogy mint Abbász mondta, "megerősítsék a nemzeti egységet".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Autóbalesetben súlyosan megsérült a szlovák házelnök

Autóbalesetben súlyosan megsérült a szlovák házelnök

Belátható közelségbe került a Szenes Iván Slágermúzeum megnyitása

Belátható közelségbe került a Szenes Iván Slágermúzeum megnyitása

Doku360: "A techno szerintem haladó zenehallgatóknak való"

Doku360: "A techno szerintem haladó zenehallgatóknak való"