szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Urándúsításra alkalmas centrifugákhoz juttatta Iránt Abdul Kádir Hán, a pakisztáni atombomba atyja - közölte a pakisztáni tájékoztatási miniszter.

„A pakisztáni kormánynak nincs köze az akcióhoz, amelyet feketepiaci hálózatán keresztül hajtott végre a tudós” - hangsúlyozta Sejk Rasid Ahmed. A pakisztáni kormány első alkalommal ismerte be, hogy Abdul Kádir Hán az atomprogramhoz szükséges alapanyaggal látta el Iránt, bár azt korábban sem tagadták, hogy más országoknak eladott technológiákat és tervrajzokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hét nap

OROSZ-IRÁNI ATOMALKU

Vasárnap a dél-iráni Busernél épülő atomerőműben aláírták a nukleáris fűtőanyag szállításáról régóta tervezett...

MTI Világ

Rakétakísérletet hajtott végre Pakisztán

Pakisztán védelmi képességének erősítése keretében újabb kísérletet hajtott végre nukleáris robbanófejek hordozására is alkalmas, föld-föld ballisztikus rakétával .

Fókuszban

Dúsító Irán

Szabad kezet kaphatnak az ENSZ-szakértők az iráni nukleáris létesítmények ellenőrzése során - erősítette meg hétfőn budapesti látogatásán Kamal Kharazzi iráni külügyminiszter, igyekezve kimozdítani a holtpontról a perzsa állam nukleáris programjáról az Európai Unióval folytatott tárgyalásokat.

MTI Világ

Már 230 halottja van a pakisztáni gátszakadásnak

A pakisztáni kormány több ezer katonát vezényelt ki mentési munkálatokra Beludzsisztán tartományban, ahol még mindig ötszáz eltűnt embert keresnek a Sakidor-gát átszakadása után. Országszerte 230-ra nőtt az áradások és lavinák halálos áldozatainak száma.

Kazahsztán rárepült Boratra

Kazahsztán rárepült Boratra

A párkapcsolat lehet az egészség titka, ha hiszünk a statisztikáknak

A párkapcsolat lehet az egészség titka, ha hiszünk a statisztikáknak

Csökken az üzemanyagok ára pénteken

Csökken az üzemanyagok ára pénteken