szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Letartóztatási parancsot adott ki Michael Jackson ellen a bíró, mert a popsztár nem jelent meg ügyének egyik legdöntőbb tárgyalási napján. Később az énekes megjelent a tárgyaláson.

Jackson ügyvédje azt állította, hogy védence kórházban van, fáj a háta. A kórház szóvivőnője megerősítette, hogy Jacksont kezelték náluk, de hozzátette, hogy már távozott, és egyenesen a bíróságra tartott.

A bírót nem hatotta meg Jackson háta, és közölte: ha egy órán belül nem jelenik meg a vádlott, akkor megvonja tőle, hogy óvadék fejében szabadlábon védekezhessen és őrizetbe veteti. Ezek után szünetet rendelt el. Jacksont fiatalkorúak szexuális zaklatásával, molesztálásával vádolják. Hogy a bíró beváltja-e fenyegetését, egyelőre nem tudni. Jackson végülis csak pár perccel lépte túl az egy óra haladékot.

Vallott a vádló gyerek

A popsztár perében megkezdődött annak a gyereknek a tanúvallomása, akit az amerikai popsztár a vád szerint szexuálisan zaklatott Neverland birtokán. A The Washington Post beszámolója szerint Gavin Arvizo elmondta, hogy ő és az öccse már az első látogatásukon az énekes hálószobájában aludt és pornográf oldalakat néztek vele az interneten.

Jackson ellen tíz pontban emeltek vádat és több mint 21 év börtönre ítélhetik, ha az esküdtszék valamennyi vádpontban bűnösnek találja.

"Igen. Ő Michael Jackson" - mondta szerdán a gyerek az énekesre nézve, amikor az ügyész megkérdezte tőle, hogy felismeri-e a vádlottat. Hatvanperces tanúvallomása során a 46 éves Jackson és a 15 éves gyerek nem sok pillantást váltott egymással, és utóbbi az esküdtek felé fordulva beszélt.

"Számomra ő volt a legmenőbb fickó, a legeslegjobb barátom" - mondta, arra a két éves időszakra utalva, amikor ő és családja "mintegy 7 vagy 10 alkalommal" Michael Jacksonnál vendégeskedett.

Jackson 2000-ben találkozott vele először, miután kiderült, hogy gyomorrákja van. Az énekes felhívta telefonon a kórházban, majd meghívta családjával együtt a birtokára.

Jackson az első nap megkérdezte tőlük, hogy akarnak-e a szobájában aludni. Ő szólt a szüleinek, akik igent mondtak rá. A hálószobában másnap este Frank Tyson, az énekes munkatársa pornóoldalakat töltött le az internetről, Michael Jackson pedig kommentálta nekik a női testrészeket.

A tömérdek részletben bővelkedő lapbeszámolók azt is megemlítik, hogy az ágy fölött Leonardo da Vinci Utolsó vacsorájának egy változata lóg, amelyen a Krisztus helyén látható figura Michael Jacksonra emlékeztet.

A gyerek elmondta, hogy időközben elvált szülei aznap összevesztek, mivel apja szóvá tette az anya sminkjét, azt mondta, úgy néz ki, mint egy bohóc és arcul öntötte azzal a pohár üdítőitallal, amely a kezében volt.

A gyerek komikus szeretett volna lenni, és Los Anglesben ilyen jellegű nyári táborokba járt testvéreivel. Tanúvallomásában több alkalommal is hangsúlyozta, hogy nem az anyja, hanem az apja lehetett, aki esetleg sztárokat nyaggathatott, hogy pénzt kérjen tőlük.

Többször is előfordult, hogy amikor Neverlandben jártak látogatóban, az énekes nem tartózkodott otthon, de az is megesett, hogy bár az mondták nekik, elment, mégis összefutottak vele a videoteremben vagy más másutt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kifejezetten kutyáknak és macskáknak építenek hotelt Portugáliában

Kifejezetten kutyáknak és macskáknak építenek hotelt Portugáliában

Jön az év első magyar online állásbörzéje

Jön az év első magyar online állásbörzéje

Varga: Három év múlva térhet vissza a régi növekedési pálya

Varga: Három év múlva térhet vissza a régi növekedési pálya