szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gyorsétteremlánc kampányai ezentúl fokozottan a gyermekeket célozzák majd, a promóció fő üzenete azonban az elhízás elleni küzdelem lesz - állítja a vállalat marketingvezetője.

Bár a fogyasztóvédők részéről rengeteg kritika éri a gyorséttermeket, amiért reklámjaik a kiskorúakat veszik célba, a McDonald’s új globális kampánystratégiájának részeként ezentúl még inkább a gyermekekre koncentrál majd: nemcsak a gyerekmenükhöz csatolt játékfigurákkal csábítja őket és szüleit magához, hanem – a mozgásszegény életmód elleni üzenetként – többek között a teniszbajnok Williams testvérpárt, Serenát és Venust is leszerződtették kampányukhoz - írja a Media Guardian.

A McDonald’s kerekperec megmondta: nem látja értelmét, miért ne lehetne a gyerekeknek hirdetni. Az új - amerikai sportsztárok által népszerűsített - „nevelő elvű” megközelítés azonban egészséges életmódra és táplálkozásra próbálná nevelni azokat a gyerekeket, akiket a McDonald’s – megfogalmazása szerint – bárhol és bármikor igyekszik elérni. „It's what I eat and what I do... I'm loving it" - az új kampány szövege ez lesz (kissé szabadon fordítva: "Ezt eszem, ezt teszem... szeretem"). Az étteremhálózat marketingmenedzsere, Larry Light egy szakmai konferencián elmondta: nem jó, hogy egyes országok a fiatalkorúaknak szóló reklámokra megszorításokat, esetleg tilalmat vezettek be. A vállalatnak arra van szüksége, hogy többet kommunikálhasson a gyermekek felé, mert, mint Light fogalmaz, „ha változtatni akarunk azt nem tehetjük csendben”.

Az új kampány a nemrég bevezetett kommunikációs stratégiára épül, amelyben hangsúlyosabbá váltak az egészséges, zöldséggel-gyümölccsel készülő ételek. Az egyértelműen gyerekeket célzó promóciókban továbbra is feltűnnek a mesefigurák. Olyan offenzív marketingstratégiát kell alkalmaznunk, amely egyszerre reagáló és felelősségteljes – mondta a marketingvezető.

A cég európai eladásai csökkennek, a cégimázs pedig - többek között a Super Size Me című film hatására - az egész világban romlik. Ezeket a romló mutatókat javítaná az új kommunikáció. Light szerint a stratégia nyitottabbá teheti a vállalatot a gyanakvó szülők, tanárok és média számára, s az elhízás elleni küzdelem zászlóshajója válhatna belőle. „A gyorséttermek céltáblának kiválóak, a célpont azonban az elhízás kellene, hogy legyen, ezért kellene a felelősségteljes marketinget korlátozások helyett inkább ösztökélni” – vélekedik Light.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Reklámtilalom a hamburgerre és a hasábkrumplira

Betilthatja a hamburger és a hasábburgonya reklámokban való szerepeltetését az Európai Unió. A közösség a gyermekek körében megfigyelhető egyre vészesebb elhízásnak kíván ily módon hadat üzenni.

Gazdaság

Jól fogynak a hamburgerek

Az amerikai McDonald's a tavalyinál 42 százalékkal magasabb eredményt ért el pénzügyi évének szeptember 30-án befejeződött harmadik negyedében.

Világ

A dalai láma fellép a gyorséttermek ellen

Akkor vált vegetáriánussá, amikor végignézte egy csirke levágását - állítja a dalai láma. Így levélben szólította fel az amerikai központú Yum! étteremláncot, hogy ne nyisson Kentucky Fried Chicken (KFC) gyorséttermet Tibetben.

Minden rekordot megdöntött a használt autók adásvétele

Minden rekordot megdöntött a használt autók adásvétele

Két helyen tört el a kerékpáros világbajnok keze, miután egy hirtelen fékező motorossal ütközött – videó

Két helyen tört el a kerékpáros világbajnok keze, miután egy hirtelen fékező motorossal ütközött – videó

Kiégett egy kocsi, lezárták a Balatoni utat Gárdonynál

Kiégett egy kocsi, lezárták a Balatoni utat Gárdonynál