szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ukrajna napokon belül megszünteti az uniós állampolgárokkal szembeni vízumkényszert - jelentette be Kijevben Viktor Juscsenko ukrán államfő. A terv része a új kijevi kormány Nyugat felé nyitó politikájának.


   
Korábban az ukrán kormány azt közölte, hogy a vízummentesség csupán az Eurovíziós dalfesztivál májusi kijevi döntőjéig lenne érvényben. Egyelőre azonban nem tudni, hogy az intézkedés csupán a rendezvény látogatóira vonatkozna, illetve hogy végleges döntés született-e a kérdésben.
   
Viktor Juscsenko ugyanakkor azt mondta, hogy a vízummentességért cserébe Kijev válaszlépést remél. Hangoztatta, hogy ha az unió hajlandó lenne menetesíteni a vízumkényszer alól az ukrán diákokat, újságírókat, üzletembereket és művészeket, az nem jelentene veszélyt a demokrácia határaira.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Juscsenko fölényesen győzött Ukrajnában

Viktor Juscsenko, az ellenzék jelöltje az ukrajnai elnökválasztás vasárnapi, megismételt második fordulójában leadott szavazatok 90,53 százalékának összeszámlálása után a szavazatok 53,94 százalékával vezet Viktor Janukovics kormányfő előtt, akit a szavazók 42,27 százaléka támogatott.

MTI Világ

Juscsenko ésszerűsítené kapcsolatát Moszkvával

A Nyugatra orientálódó Viktor Juscsenko új ukrán államfő hétfőn a Kremlben Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt a választási válság által megtépázott kapcsolatok ésszerűsítéséről, s egyidejűleg demonstrálta függetlenségét radikális jobbkeze, Julija Timosenko ügyvezető miniszterelnöki kinevezésével szemben.

Novemberben kezdődhet a tömeges oltás Moszkvában

Novemberben kezdődhet a tömeges oltás Moszkvában

A koronavírus előtt meglepően jól állt Magyarország kórházi ágyakban

A koronavírus előtt meglepően jól állt Magyarország kórházi ágyakban

Felgyújtottak egy embert Bangladesben az iszlám szent könyveinek megsértése miatt

Felgyújtottak egy embert Bangladesben az iszlám szent könyveinek megsértése miatt