szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nagyszabású pedofíliaper kezdődött hétfőn az Atlanti-óceánban fekvő, Portugáliához tartozó Azori-szigeteken.

Összesen 18 férfit vádolnak legkevesebb 20 kiskorú megrontásával. A 143 vádpont egyebek közt 14 éven aluliak szexuális zaklatását, 14-18 éves fiatalokkal létesített szexuális és homoszexuális kapcsolatot és egy rendbeli nemi erőszakot foglal magába. A háromfős bírói testület zárt tárgyalást rendelt el az áldozatok személyazonosságának védelme céljából.

Az első gyanúsítottat, egy építőmunkást, aki a házában lévő garázsba csalta a gyerekeket és ott szexuálisan molesztálta őket, 2003 végén vették őrizetbe. A pedofil hálózat ügyében nyomozó rendőrség a múlt év elején letartóztatott több más személyt is, köztük egy orvost és egy banktisztviselőt. A várhatóan hónapokig tartó bírósági tárgyalásra legalább 180 tanút idéztek be.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Elkezdődött Franciaország legsúlyosabb pedofilpere

A francia kriminológia történetének legnagyobb gyermekmegrontási pere kezdődött meg csütörtökön a franciaországi Angers-ben, ahol hatvanhat személyt, egy feltételezett pedofilhálózat tagjait állították bíróság elé.

MTI Világ

Százmillió dollár a pedofil papok áldozatainak

Rekordösszeget fizet kártérítésként egy kaliforniai egyházmegye a katolikus egyházi személyek által szexuálisan zaklatott fiatalok tucatjainak. Tucsonban és Portlandben két egyházmegye csődöt jelentett a hatalmas kártérítési igények miatt.

MTI Világ

Rendőrkézen a pedofil náci

Elfogták Chile egyik leginkább keresett bűnözőjét, egy sok éve szökésben lévő pedofil nácit, akinek chilei birtokán Pinochet titkosrendőrsége ellenzékieket kínvallatott.

MTI Világ

Őrizetbe vettek 68 internetes pedofilt

A francia rendőrség 68 feltételezett pedofil személyt vett őrizetbe, illetve gyerekekről készült pornófilmeket és ilyen felvételeket tartalmazó számítógépeket foglalt le.

MTI Világ

Pedofil vádak miatt lett öngyilkos a brit főparancsnok

Nem hivatalos hétfői londoni értesülések szerint gyermekpornográfiát ábrázoló internetes honlapok előfizetésével vádolták a gibraltári brit katonai kontingens főparancsnokát, aki a hétvégén lett öngyilkos rezidenciájának úszómedencéjében.

Csak a tisztán elektromos autók parkolhatnának ingyen a fővárosban

Csak a tisztán elektromos autók parkolhatnának ingyen a fővárosban

Autókba szánt okos kijelzőt villantott a Huawei

Autókba szánt okos kijelzőt villantott a Huawei

Orbán sok erőt kívánt a nizzai áldozatok hozzátartozóinak

Orbán sok erőt kívánt a nizzai áldozatok hozzátartozóinak