szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hat embert fejeztek le két nap alatt Szaúd-Arábiában és ezzel már 28-ra emelkedett az idén kivégzettek száma a szigorú vallási törvények szerint élő muzulmán királyságban. Tavaly 35 embert fejeztek le Szaúd-Arábiában.

A belügyminisztérium közlése szerint a nyugati Táif városban hétfőn négy fülöp-szigeteki férfit fejeztek le, mert haszonszerzés céljából megölték egy honfitársukat.

Az északi Arar városban vasárnap hasonló módon végeztek ki két szaúdi férfit, akik megöltek egy pakisztánit, mert az rajtakapta őket egy "szégyenletes helyzetben". A férfiakat a homoszexualitás drákói tilalma késztette a szörnyű bűncselekményre: a nyilvános leleplezéstől való félelmükben elgázolták, egy kővel betörték a koponyáját, majd benzinnel lelocsolták és felgyújtották áldozatukat.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Szaúdi hadüzenet a Valentin-napnak

Minden áron meg akarja akadályozni Szaúd-Arábiában a "vallásrendészet", hogy Valentin-napon ajándékokat, üdvözleteket, virágot adjanak át egymásnak az emberek, mert "a muzulmánok számára tilos a keresztény ünnepek megtartása".

MTI Világ

Kampányolás szaúdi módra

Rijádban, Szaúd Arábia fővárosában egy hatalmas fehér sátorban vagy kétszáz, fehér ruhás férfi gyűlt össze a hűvös februári estén, hogy meghallgassa az iszlám királyság első általános választásán jelölt Ibrahim al-Kueidet, egész sor jámbor könyv íróját, aki előbb verset szavalt, aztán vacsorát tálaltatott: rizst bárányhússal és salátával, utána pedig süteményt. Szaúdi-Arábiában sokba kerül a választási kampány.

hvg.hu Világ

Megtorlást sürget Magyarország ellen egy szaúdi lap

Erő alkalmazására szólított fel Magyarország ellen egy szaúd-arábiai újság Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek az arab országot sértő tréfája miatt. Egy hazai muszlim szervezet felajánlotta: segít abban, hogy a kormányról pozitívabb kép alakuljon ki a szaúdi sajtóban.

MTI Itthon

Konzultációra utazott haza a szaúdi nagykövet

Szaúd-Arábia nem hívta vissza budapesti nagykövetét, a diplomata konzultációra utazott hazájába - mondta László Boglár kormányszóvivő szombaton a Magyar Nemzet egyik cikkére reagálva.

MTI Itthon

Hazarandelték a szaúdi követet, a Fidesz botrányról beszél

A Fidesz szerint azzal, hogy Szaúd-Arábia konzultációra hazarendelte nagykövetét, világossá vált, hogy Gyurcsány Ferenc "rasszista kijelentése" nem csupán egy rosszul sikerült poén volt, de immár "nemzetközi diplomáciai botránnyá dagadt".

MTI Világ

Iszlámisták nyerték a választást a szaúdi fővárosban

Iszlámista irányzatú jelöltek nyerték a helyhatósági választást Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban - állítja az Arab News című lap. A lapban megjelent panaszok szerint a jelöltek "becsapták a választókat, azt mondták nekik, hogy a mohamedán méltóságok kezeskedtek értük, és megáldották őket".

MTI Itthon

Gyurcsány levelet írt a szaúdi királyi családnak

Átadta Gyurcsány Ferenc bocsánatkérő levelét, valamint a magyar miniszterelnök bonni nyilatkozatának fordítását Magyarország rijádi nagykövete Szaúd-Arábia helyettes külügyi államtitkárának.

hvg.hu Itthon

Gyurcsány után a szaúdiak is vicceltek

A magyar médiában hosszan idézték a szaúdi Arab News-ban megjelent cikket, amely katonai vagy politikai erő alkalmazását követelte Magyarországgal szemben.

Fotók jöttek a dusnoki motoros tragédiáról

Fotók jöttek a dusnoki motoros tragédiáról

A spanyol miniszterelnök szerint 3 millió fertőzött van az országukban

A spanyol miniszterelnök szerint 3 millió fertőzött van az országukban

Trump higgadt volt, Biden állampolgárságot ígért a bevándorlóknak az utolsó elnökjelölti vitán

Trump higgadt volt, Biden állampolgárságot ígért a bevándorlóknak az utolsó elnökjelölti vitán