szerző:
MTI

Második nekifutásra szombaton Kassán sikerült eltemetni azt az állítólagos maffiózót, akit a múlt héten a nyílt utcán ismeretlen tettesek lőttek agyon, s akinek a temetését csütörtökön vízágyú bevetésével akadályozta meg a szlovák rendőrség.

Amikor a luxusautóján utazó Estokot a múlt héten egy másik gépkocsiból leadott száz géppisztolylövéssel megölték, egy kívülálló férfi is meghalt, feleségét pedig lőtt sebekkel azóta is kórházban ápolják. Estok csütörtöki temetésére a rendőrség hatszáz embere páncélozott járművel és vízágyúval vonult ki és oszoljt parancsolt a gyászolók félezres gyülekezetének, mert azok között számos alviláginak minősülő alakot és még több bőrfejűt vélt felfedezni, amiből arra következtetett, hogy a sok éve folyó bandaháborúk folytatásának a veszélye fenyeget. Miután a gyászolók nem engedelmeskedtek, a rendőri kommandó – nem az emberekre célozva – vízágyúval oszlatta szét őket.

Az akció nem csak az elhunyt családjának felháborodását váltotta ki, hanem a közvéleményt is megosztotta. A halott apja jogi elégtételt követelt, a rendőrség a közbiztonságra, az alvilág mérhetetlen arroganciájára hivatkozott, a jogászok pedig úgy vélekednek, hogy a gyászszertartásra nem vonatkozik a gyülekezési törvény. A múlt heti gyilkosság tetteseit a rendőrség azóta sem fogta el.

Szombaton a kassai temető előtti térséget ismét megszállták a rendőrök, de ezúttal csak feleannyian, mint csütörtökön. Mintegy kétszáz méternyire a temetőkaputól kordont állítottak. A délre meghirdetett „második temetés" azért nem kezdődhetett el időben, mert a temetőbe lépőket, így a gyerekeket is egyenként igazoltatták, megmotozták, számos embert – köztük a koporsóvivőket is – már a délelőtti órákban előállítottak, vagy preventív okokból beidézték őket a rendőrségre. A temető fölött órákon át cirkált a rendőrség helikoptere, a csütörtöki páncélozott jármű és a vízágyú is ott állt a temető előtt.

A halott apja úgy jelent meg a temetésen, hogy a fia erkölcsi bizonyítványa volt a zakójára tűzve. Újságíróknak nyilatkozva ismét a fia jogkövető életmódjáról és a rendőrségi beavatkozás jogszerűtlenségéről beszélt. "A rendőrök ennél nagyobb szégyent nem hozhattak volna a fejünkre, de lám ők emberi méltóságunkban aláznak meg bennünket, amikor egyszerű embereket, a szomszédjainkat, a barátainkat ilyen procedúrának vetik alá" – hangoztatta a belügyminiszter szigorú intézkedését bíráló apa. Helyszíni jelentések szerint a szombati temetésre feleannyian sem mentek el, mint csütörtökön. A temetés végül incidens nélkül lezajlott. Az őrizeteseket a rendőrség időközben elengedte, de ők a gyászszertartást csak tisztes távolból nézhették végig.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Világ

Maffiaháború: négy halott Nápolyban

Négy halottja volt egy nap alatt a nápolyi maffiaháborúnak: a szemben álló klánok bérgyilkosai előbb egy idős férfit lőttek le, majd válaszul három fiatalemberrel végeztek a camorra emberei hétfőn este.

hvg.hu Világ

A Gambino maffiacsalád 650 millió dollárt kaszált a neten

A New York-i Gambino gengsztercsalád hat tagja bűnösnek vallotta magát egy 650 millió dolláros internetes és telefonos csalássorozat elkövetésében. Ez a fogyasztók megkárosításában alighanem amerikai, és valószínűleg világrekord.

MTI Gazdaság

Sokmilliárd forintos kárt okozott a lakásmaffia

Sokmilliárd forintos kárt okozott az egyes önkormányzatoknak a lakásmaffia az elmúlt 4-5 évben azzal, hogy törvénytelen módon tett szert bérlakásokra - mondta Hajdu László, a XV. kerület polgármestere.

MTI Világ

Ismét maffiaellenes napot rendeztek Olaszországban

Tizedik alkalommal rendezték meg Itáliában az országos maffiaellenes napot, amelynek keretében az országszerte rendezett megmozdulásokon felolvasták a szervezett bűnözés elleni küzdelelm háború utáni 639 hősi áldozatának nevét.

MTI Világ

A maffia végezte ki a horgosi magyar családot

A maffia végezte ki haszonszerzésből a hattagú horgosi Szalma családot, ezért az ügy vizsgálatát a továbbiakban átveszi a szervezett bűnözés ügyében illetékes belgrádi különbíróság ügyészsége – közölte a különleges ügyészség és a szabadkai kerületi ügyészség.

MTI Itthon

Lomnici levelet ír a honatyáknak a maffiaper ügyében

A Legfelsőbb Bíróság elnöke levélben fordul az Országgyűléshez, kérve, hogy a képviselők rendezzék az ítéletek nyilvánosságáról és az államtitkokról szóló jogszabályok közötti ellentmondást - erről maga Lomnici Zoltán beszélt egy szombati rádióműsorban.

MTI Gazdaság

Összefog az ingatlanszakma a lakásmaffia ellen

Ellenőrző és felügyelő közhasznú társaságot hoz létre a lakásokkal elkövethető visszaélések visszaszorítása és az ingatlan szakma társadalmi megítélésének javítása érdekében a Magyar Ingatlanszövetség (Maisz).

Marad az októberi nyár

Marad az októberi nyár

A Takarék-vezér vette át Mészáros Lőrinc helyét egy Felcsúthoz köthető cégben

A Takarék-vezér vette át Mészáros Lőrinc helyét egy Felcsúthoz köthető cégben

Sneider Tamás nem indul újra a Jobbik elnöki székéért

Sneider Tamás nem indul újra a Jobbik elnöki székéért

A románok után az osztrákok is bevezetik a videóbírót

A románok után az osztrákok is bevezetik a videóbírót

Friss túró rudit enne Londonban? Ennek mára már semmi akadálya!

Friss túró rudit enne Londonban? Ennek mára már semmi akadálya!

Nagymamákból lettek koszorúslányok egy amerikai esküvőn

Nagymamákból lettek koszorúslányok egy amerikai esküvőn