szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tizenhárom évi börtönbüntetésre ítélték szerdán az újabb német "kannibálper" vádlottját, aki otthonában feldarabolta áldozatát, és a berlini tartományi bíróság egyúttal elrendelte az elítélt pszichiátriai kezelését - az ítélet szerint a tettes nem volt teljes mértékben beszámítható a gyilkosság idején.

A Berlin közelében élő, 41 éves munkanélküli szobafestő lakásába csalta, majd meggyilkolta és feldarabolta szexuális partnerét, egy énektanárt. Az áldozat hímvesszőjét és belsőségeit azután lefagyasztotta, de végül nem evett belőlük, mert undorítónak találta a gondolatot.

Ralf Meyer szobafestő-mázoló még tavaly önként jelentkezett a rendőrségen, és beismerte, hogy enni akart szexpartnere húsából. Későbbi áldozatával egyébként egy internetes csevegő fórum révén ismerkedett meg.

A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy Meyer hosszú éveken át kannibalizmusról szóló fantáziákkal játszadozott, a híressé vált rotenburgi eset után teljesen bezárkózott, és az interneten csevegett hasonló hajlamúakkal, és még egy mészárosoknak való tőkét is készített. A beszámíthatóságának korlátozott volta az ítélet szerint perveziójára vezethető vissza.

Németországban ez a második hasonló eset. A hírhedt "rotenburgi kannibál", a 42 éves Armin Meiweis számítógépes szakember előbb leszúrta, majd apránként megette áldozatát. Meiweist a rotenburgi bíróság 2004-ben nyolc és fél évi börtönbüntetésre ítélte, mivel partnere beleegyezett abba, amit Meiwes tett vele.

Az újabb "kannibál" az utolsó szó jogán bocsánatot kért áldozatának családtagjaitól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Újratárgyalják a német szexkannibál ügyét

Túl enyhének találva az alsóbb fokon hozott ítéletet, újratárgyalást rendelt el a német szövetségi bíróság annak a vádlottnak az ügyében, aki megölt és megevett egy másik embert, az áldozat saját kérésére.

Tech

Kannibálok, pedofilok, terroristák: internet a célkeresztben

Németországban nemrégiben kannibalizmus gyanújával őrizetbe vettek egy 41 éves férfit, aki áldozatát az interneten ismerte meg. A hírre a sajtó rögvest a gyilkost és áldozatát összehozó világhálót kiáltotta ki főbűnösnek. Ön szerint az internet okolható a hasonló esetekért, vagy felelőssége nem nagyobb, mint a postáé a levélbombák kézbesítésében?

Világ

Nyolc és fél év a "rotenburgi kannibálnak"

Emberölésben találta bűnösnek, és nyolc és fél év szabadságvesztésre ítélte a kasseli bíróság Armin Meiwes informatikust, aki egy berlini mérnököt megölt, feldarabolt és részben el is fogyasztott.

Új ütemmel folytatják a Nyugati pályaudvar felújítását, konténerpénztárakban lehet jegyet venni

Új ütemmel folytatják a Nyugati pályaudvar felújítását, konténerpénztárakban lehet jegyet venni

Virológus: Nagyon kevés megbízható információ van a kínai vakcináról

Virológus: Nagyon kevés megbízható információ van a kínai vakcináról

Több száz színtévesztő panaszkodik a legutóbbi Liverpool-meccs miatt

Több száz színtévesztő panaszkodik a legutóbbi Liverpool-meccs miatt