szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az üzbegisztáni felkelés miatt több ezer üzbég menekült az Üzbegisztán és Kirgizisztán közötti határ Andizsánhoz közel eső szakaszára.

Hatszáz menekülő - köztük több sebesült - szombat reggel át is tört kirgiz oldalra - közölte egy határközeli kirgiz város önkormányzati tisztviselője.

A kirgiz határőrség - szóvivőjének tájékoztatása szerint - a kormány döntésétől függően engedi be az üzbég menekülteket. A pénteken lezárt határ megnyitása súlyosan megterhelheti a kirgiz és az üzbég kormány közötti viszonyt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Felkelés tört ki Üzbegisztánban

Felkelők vonták ellenőrzésük alá péntekre virradóra Andizsán kelet-üzbegisztáni város közigazgatását. Egy fegyintézetből szabadon engedtek több mint kétezer rabot, s tíz rendőrt túszul ejtettek. Az üzbég elnök a lázadás hírére a térségbe utazott.

MTI/hvg.hu Világ

Félezer halott az üzbegisztáni Andizsánban?

Az üzbég Andizsán városban szombaton kora reggel kiújultak a harcok. A külföldi újságírók elhagyták a várost, így akadozva jönnek a hírek az országban történtekről. A halottak száma elérheti az ötszázat is. Szombat délutánra újabb településen törtek ki harcok.

MTI/hvg.hu Világ

Véresen leverték a zavargásokat

Az üzbég hadsereg véresen leverte pénteken este az ország keleti részén fekvő Andizsán városban kitört zavargásokat - közölték helyszínen tartózkodó újságírók. Egyes tudósítók becslései szerint a halálos áldozatok száma elérheti az ötvenet, a sebesülteké több százra tehető. A magyar külügyminisztérium felhívta a magyar állampolgárok figyelmét arra, hogy ne utazzanak Üzbegisztánba.

Beiktatása előtt a járvány 400 ezer amerikai halottjára emlékezett Biden

Beiktatása előtt a járvány 400 ezer amerikai halottjára emlékezett Biden

Radar360: Csak mi veszünk kínai vakcinát az EU-ban, Vidnyánszky osztályt indít

Radar360: Csak mi veszünk kínai vakcinát az EU-ban, Vidnyánszky osztályt indít

Amikor beütnek a látomások és a rémálmok: David Lynch 75 éves

Amikor beütnek a látomások és a rémálmok: David Lynch 75 éves