szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mintegy 60 ezer izraeli katonát és rendőrt vezényelnek a Gázai övezetbe, hogy a lehető leggyorsabban végrehajtsák a zsidó települések kiürítését.

Ariel Saron kormányfő kiürítési tervének végrehajtása, amely mintegy 8 ezer telepest érint, augusztus 17-én kezdődik és a zsidó újévig, október 3-ig be akarják fejezni.

Ugyanez idő alatt Izrael felszámol négy elszigetelt ciszjordániai települést is, amelyekben néhány százan élnek.

Saul Mofaz izraeli védelmi miniszter és Dan Haluc vezérkari főnök a vasárnapi kormányülésen hangsúlyozta annak szükségességét, hogy lehetőség szerint "egy lendülettel" hajtsák végre a kiürítést, hogy a lehető legjobban elkerüljék az összecsapásokat a kivonulás ellenzőivel és a palesztin fegyveres szervezetekkel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Gáza: az elhagyott házakat nem rombolják le

Saul Mofaz izraeli védelmi miniszter csütörtökön úgy döntött, nem rombolják le azokat a házakat, amelyeket a zsidó telepesek elhagynak a Gázai övezetben lévő telepek nyárra tervezett kiürítésekor.

MTI Világ

A Gázai övezet telepesei beleegyeznek a távozásba

A kiürítés előtt álló Gázai övezetben élő zsidó telepesek többsége - legalább ezer család - döntött úgy csütörtökig, hogy elfogadja az izraeli kormány által fölkínált feltételeket, és távozik eddigi lakóhelyéről - jelentette egy izraeli napilap.

MTI Világ

Izrael pénzt kérne Bushtól a gázai kivonuláshoz

Több száz millió dollárt fog kérni Izrael az Egyesült Államoktól, segítségképpen az összes gázai övezeti és négy ciszjordániai zsidó telep augusztusban megkezdődő kiürítésével járó két milliárd dolláros kiadásokhoz - közölte szerdán egy izraeli tisztségviselő.

Világ

Erőszak a gázai kivonulás előtt

Véget vetett az öt hónapos izraeli-palesztin tűzszünetnek az erőszak múlt heti fellángolása, ami palesztin belháborúba is torkollhat. Izrael mégis megkezdte a jövő hónapra tervezett egyoldalú gázai kivonulás előkészületeit.

Alig 150 kilométeres hatótávú Model 3-ast is árul a Tesla

Alig 150 kilométeres hatótávú Model 3-ast is árul a Tesla

Hirdetésekhez is használja a felhasználók beszédét a Spotify

Hirdetésekhez is használja a felhasználók beszédét a Spotify

Az átoltottságtól függetlenül alakulhatnak a német korlátozások

Az átoltottságtól függetlenül alakulhatnak a német korlátozások