szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Sikerült betömni New Orleans legnagyobb gátját, amelyet a Katrina hurrikán szakított át, elárasztva a város 80 százalékát - közölték hivatalos forrásból Baton Rouge-ban, Louisiana állam székhelyén.

"A 17-ik utca csatornájának gátját (helyi idő szerint) vasárnap estére sikerült betömni" - közölte Cleo Allen, Louisiana közlekedési és fejlesztési hivatalának szóvivője. A mentők most már szivattyúzzák a vizet a csatornából, hogy visszajuttassák a vele összeköttetésben lévő Pontchartrain-tóba - tette hozzá.
   
Más töltések is leomlottak a hurrikán okozta gyilkos áradat hatására, de a legnagyobb kár a 17-ik utca gátjában keletkezett, amelyen mintegy hatvan méter hosszú rés támadt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Akár nyolcvan napig is szivattyúzhatnak New Orleansban

Akár nyolcvan napot is igénybe vehet a New Orleanst elárasztó víz leszivattyúzása - közölte pénteken az amerikai hadsereg műszaki alakulatainak egyik parancsnoka. George W. Bush amerikai elnök elégedetlenül nyilatkozott a mentési és segélyezési munkálatokról, miután pénteken felkereste az Egyesült Államok katasztrófa sújtotta déli területeit.

MTI/hvg.hu Világ

Néptelen New Orleans, üres a pokoli stadion

Kiürítették szombaton New Orleansban a konferenciaközpontot és a Superdome stadiont, amely pokollá változott az odakerült emberek számára. A város néptelen, de vannak, akik még kitartanak a lezárt New Orleansban. A magyar kormány is segítséget ajánlott fel az amerikai kormánynak: speciális mentőosztag indulhat a térségbe.

MTI Világ

Eddig hivatalosan 59 halott New Orleansban

New Orleansban 59 holttestet gyűjtöttek be a hatóságok a helyi idő szerint vasárnap délután kiadott első hivatalos adat szerint. Mississippi államban 152 áldotatot regisztráltak a hatóságok.

620 km/h-val zakatol az új kínai mágnesvasút, de még rátesznek egy lapáttal

620 km/h-val zakatol az új kínai mágnesvasút, de még rátesznek egy lapáttal

A honvédelmi miniszter leváltotta széles hatáskörű biztosát

A honvédelmi miniszter leváltotta széles hatáskörű biztosát

A külföld is kiállt Navalnij mellett

A külföld is kiállt Navalnij mellett