szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Aki nem csak képernyőről, hanem a helyszínről is nyomon akarja követni a 2006-os labdarúgó világbajnokság mérkőzéseit, még tud jegyet vásárolni. De nem árt sietnie.

Háztartásonként legfeljebb négy személy számára igényelhető jegy, összesen hét mérkőzésre. Ha a megengedettnél több jegyre tartunk igényt, akkor még a többi – igényelhető – jegyünket is bukhatjuk.

A 2006-os labdarúgó világbajnokság szervezői a túligénylés kezelésére olyan jegyeladási rendszert dolgoztak ki, amelyben egyszerre érvényesül a sorsolás és az érkezési sorrendben történő kiszolgálás, azaz a „first come first served” gyakorlata is. A jegyigénylés öt elkülönített idősávban, ún. jegyeladási szakaszban folyik. Az első és a harmadik szakaszban sorsolással, a második, negyedik és ötödik szakaszban a beérkező igénylések sorrendjében adják el a jegyeket.

Összesen 3 millió jegyet értékesítenek, a harmadik fázis végére már a jegyek 70 százaléka elkelt – amit január 31-én közöltek a szervezők. Az eladott jegyekből egymilliót a FIFAworldcup.com honlapon keresztül értékesítettek. Az interneten rendelt jegyeket 6-8 héttel a mérkőzések előtt postázzák ki a vevő által megjelölt címekre. A 3. jegyeladási szakasz hivatalosan január 15-én ért véget.

Február 15-től kezdődik a jegyeladás 4. szakasza. Érdemes sietnünk, hiszen ebben a szakaszban a jegyeket az igénylések beérkezési sorrendjében adják el. Háztartásonként legfeljebb négy személy számára igényelhető jegy, összesen hét mérkőzésre.

Milyen jegyeket kínálnak?

A vb-re kétféle belépőjegy kapható: az egyik a tetszőleges arénába, tetszőleges csapat mérkőzésére váltható "egyszeri jegy", míg a másik úgynevezett „csapat specifikus” jegy (TST jegy), amellyel egy bizonyos csapat meccseit tudjuk követni. Ez utóbbi jegyet típus szériában tudjuk igényelni. A TST-jegyeket háromféle árkategóriában árulták. Igen, árulták, ugyanis ezeket a jegyeket a jegyeladási szakasz első és második fázisában értékesítették! A legrövidebb sorozat egy adott válogatott 3 csoportmérkőzésére szól, a legtöbb mérkőzést magában foglaló sorozat pedig egészen a kiesésig, vagy jobb esetben a végső győzelemig végig kíséri kiszemelt csapatunkat.

Mozgássérülteknek limitált számban kínálnak jegyet, ők faxon (+49-(0)180-562 2006-9) igényelhetik jegyeiket: el kell küldeniük a honlapról elérhető jegyigénylő nyomtatványt és az útlevelük fényképes másolatát.

Mennyiért?

35 és 100 euró között kaphatók a csoportmérkőzésre szóló „egyszeri” jegyek, de a vb előrehaladtával folyamatosan drágulnak a belépők. A döntőre akár 600 eurós, azaz 150 ezer forintos jegyárral is számolhatunk - ráadásul a jegy kiszállítási költsége minden esetben az igénylőt terheli, ami egy 100 eurós jegy esetében 18 euróba kerül. Jegy birtokában ugyanakkor ingyen igénybe vehetjük a helyi tömegközlekedést.

Hogyan?

Interneten, postai úton és faxon tudunk jegyeket rendelni. Interneten a FIFAworldcup.com oldalon. Csak MasterCard bankkártyával tudunk interneten keresztül fizetni, mivel a szponzorációs megállapodás miatt a szervezők csak ezt a típusú kártyát fogadják el. Banki átutalással is tudunk fizetni, ám ez bonyolult és nehézkes megoldás.

Ha postai úton rendeljük meg jegyünket, akkor a honlapról letölthető nyomtatványt az alábbi címre kell kitöltve elküldenünk: 2006 FIFA World Cup (TM) Ticketing Center Kennwort: 2006 FIFA World Cup Germany (TM) 60583 Frankfurt am Main

Jegyigénylő nyomtatványt az alábbi faxszámokon is kérhetünk:
Nyomtatvány németül: + 0900-1 58 58 58
Nyomtatvány angolul: +49-(0)180-5 62 2006-1
Nyomtatvány franciául: +49-(0)180-5 62 2006-2
Nyomtatvány spanyolul : +49-(0)180-5 62 2006-3
Ha kitöltöttük a nyomtatványt, küldjük el erre a faxszámra: +49-(0)180-5 62 2006-9.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Világ

A futball-vb-k legnagyobb botrányai

Imádott játékunk, a foci újabb világbajnokságra készül. Várakozás és repesés közben nem árt felidézni, kik és mik rontották el a szurkolók szája ízét. Rossz bírók, gátlástalan erőszak, szervezetlenség, kíméletlen céltudatosság, bundázó csapatok, kapzsi futballvezérek, eszelős politikusok.

MTI Világ

Vb-2006: csak a névre szóló jegy érvényes

A június 9-én kezdődő németországi labdarúgó-világbajnokság szervezőbizottsága közleményt adott ki, melyben felhívja a figyelmet: csak a testülettől kapott jeggyel lehet bejutni a stadionokba.

Látszatintézkedések vannak Ferihegyen, miközben a vírus jön-megy a határokon

Látszatintézkedések vannak Ferihegyen, miközben a vírus jön-megy a határokon

Mit tegyen, ha a gyereke fél a koronavírustól?

Mit tegyen, ha a gyereke fél a koronavírustól?

Valóban bekebelezi a lelkünket a virtuális valóság?

Valóban bekebelezi a lelkünket a virtuális valóság?