szerző:
hvg.hu

Aki nem csak képernyőről, hanem a helyszínről is nyomon akarja követni a 2006-os labdarúgó világbajnokság mérkőzéseit, még tud jegyet vásárolni. De nem árt sietnie.

Háztartásonként legfeljebb négy személy számára igényelhető jegy, összesen hét mérkőzésre. Ha a megengedettnél több jegyre tartunk igényt, akkor még a többi – igényelhető – jegyünket is bukhatjuk.

A 2006-os labdarúgó világbajnokság szervezői a túligénylés kezelésére olyan jegyeladási rendszert dolgoztak ki, amelyben egyszerre érvényesül a sorsolás és az érkezési sorrendben történő kiszolgálás, azaz a „first come first served” gyakorlata is. A jegyigénylés öt elkülönített idősávban, ún. jegyeladási szakaszban folyik. Az első és a harmadik szakaszban sorsolással, a második, negyedik és ötödik szakaszban a beérkező igénylések sorrendjében adják el a jegyeket.

Összesen 3 millió jegyet értékesítenek, a harmadik fázis végére már a jegyek 70 százaléka elkelt – amit január 31-én közöltek a szervezők. Az eladott jegyekből egymilliót a FIFAworldcup.com honlapon keresztül értékesítettek. Az interneten rendelt jegyeket 6-8 héttel a mérkőzések előtt postázzák ki a vevő által megjelölt címekre. A 3. jegyeladási szakasz hivatalosan január 15-én ért véget.

Február 15-től kezdődik a jegyeladás 4. szakasza. Érdemes sietnünk, hiszen ebben a szakaszban a jegyeket az igénylések beérkezési sorrendjében adják el. Háztartásonként legfeljebb négy személy számára igényelhető jegy, összesen hét mérkőzésre.

Milyen jegyeket kínálnak?

A vb-re kétféle belépőjegy kapható: az egyik a tetszőleges arénába, tetszőleges csapat mérkőzésére váltható "egyszeri jegy", míg a másik úgynevezett „csapat specifikus” jegy (TST jegy), amellyel egy bizonyos csapat meccseit tudjuk követni. Ez utóbbi jegyet típus szériában tudjuk igényelni. A TST-jegyeket háromféle árkategóriában árulták. Igen, árulták, ugyanis ezeket a jegyeket a jegyeladási szakasz első és második fázisában értékesítették! A legrövidebb sorozat egy adott válogatott 3 csoportmérkőzésére szól, a legtöbb mérkőzést magában foglaló sorozat pedig egészen a kiesésig, vagy jobb esetben a végső győzelemig végig kíséri kiszemelt csapatunkat.

Mozgássérülteknek limitált számban kínálnak jegyet, ők faxon (+49-(0)180-562 2006-9) igényelhetik jegyeiket: el kell küldeniük a honlapról elérhető jegyigénylő nyomtatványt és az útlevelük fényképes másolatát.

Mennyiért?

35 és 100 euró között kaphatók a csoportmérkőzésre szóló „egyszeri” jegyek, de a vb előrehaladtával folyamatosan drágulnak a belépők. A döntőre akár 600 eurós, azaz 150 ezer forintos jegyárral is számolhatunk - ráadásul a jegy kiszállítási költsége minden esetben az igénylőt terheli, ami egy 100 eurós jegy esetében 18 euróba kerül. Jegy birtokában ugyanakkor ingyen igénybe vehetjük a helyi tömegközlekedést.

Hogyan?

Interneten, postai úton és faxon tudunk jegyeket rendelni. Interneten a FIFAworldcup.com oldalon. Csak MasterCard bankkártyával tudunk interneten keresztül fizetni, mivel a szponzorációs megállapodás miatt a szervezők csak ezt a típusú kártyát fogadják el. Banki átutalással is tudunk fizetni, ám ez bonyolult és nehézkes megoldás.

Ha postai úton rendeljük meg jegyünket, akkor a honlapról letölthető nyomtatványt az alábbi címre kell kitöltve elküldenünk: 2006 FIFA World Cup (TM) Ticketing Center Kennwort: 2006 FIFA World Cup Germany (TM) 60583 Frankfurt am Main

Jegyigénylő nyomtatványt az alábbi faxszámokon is kérhetünk:
Nyomtatvány németül: + 0900-1 58 58 58
Nyomtatvány angolul: +49-(0)180-5 62 2006-1
Nyomtatvány franciául: +49-(0)180-5 62 2006-2
Nyomtatvány spanyolul : +49-(0)180-5 62 2006-3
Ha kitöltöttük a nyomtatványt, küldjük el erre a faxszámra: +49-(0)180-5 62 2006-9.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Világ

A futball-vb-k legnagyobb botrányai

Imádott játékunk, a foci újabb világbajnokságra készül. Várakozás és repesés közben nem árt felidézni, kik és mik rontották el a szurkolók szája ízét. Rossz bírók, gátlástalan erőszak, szervezetlenség, kíméletlen céltudatosság, bundázó csapatok, kapzsi futballvezérek, eszelős politikusok.

MTI Világ

Vb-2006: csak a névre szóló jegy érvényes

A június 9-én kezdődő németországi labdarúgó-világbajnokság szervezőbizottsága közleményt adott ki, melyben felhívja a figyelmet: csak a testülettől kapott jeggyel lehet bejutni a stadionokba.

Letartóztatásban maradnak a badacsonyi borászgyilkosság gyanúsítottjai

Letartóztatásban maradnak a badacsonyi borászgyilkosság gyanúsítottjai

A Clark Ádám térnél találkoznak holnap a tüntetők

A Clark Ádám térnél találkoznak holnap a tüntetők

Megszabadult a Banksy-graffititől a frusztrált garázstulaj

Megszabadult a Banksy-graffititől a frusztrált garázstulaj

Beteg életéért küzdő mentősökkel ordibált a buszsofőr, kirúgták

Beteg életéért küzdő mentősökkel ordibált a buszsofőr, kirúgták

A cégek 70 százaléka átveri a dolgozóit vagy a munkaügyi ellenőröket

A cégek 70 százaléka átveri a dolgozóit vagy a munkaügyi ellenőröket

Fotók: Így fogták el Budapesten a Football Leaks-ügy feltételezett gyanúsítottját

Fotók: Így fogták el Budapesten a Football Leaks-ügy feltételezett gyanúsítottját