szerző:
MTI

Két halálos áldozatot követelt egy robbanássorozat csütörtökön a dél-oroszországi Vlagyikavkazban. Azonos időben történt egy-egy robbanás három játékteremben a kaukázusi város központjában - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma.

Egyelőre semmilyen forrás nem utalt arra, hogy mi vagy ki okozta a robbanásokat. A minisztérium szóvivője szerint a detonációknak 13 sérült áldozata is van. Az orosz hírügynökségek közölték, hogy az áldozatok többsége huszonéves, de voltak közöttük gyerekek is.

Vlagyikavkaz a Csecsenfölddel határos Észak-Oszétia fővárosa. A városban korábban is követtek el több robbantásos merényletet, de ezeket nem a csecsen lázadók számlájára, hanem az egymással vetélkedő bűnbandákéra írták.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Világ

Robbanások az észak-oszétiai iskolában

Két nagyerejű robbanás rázta meg azt az észak-oszétiai iskolát, amelyben egyes értesülések szerint négyszáznál is több személyt tartanak fogva túszként. Az épületből füst szállt fel a robbanások után, amelyek okát eddig nem ismerik. Csütörtökön huszonhat túszt engedtek el fogvatartóik.

Világ

Oszétiai túszdráma: tárgyalások eredmény nélkül

Az észak-oszétiai Beszlan egyik iskoláját elfoglaló terroristák 354 embert tartanak túszként fogva. Továbbra sem tudni, hány gyermek van közöttük. A túszok szabadon engedéséről folyó tárgyalások csütörtök hajnalig eredménytelenek maradtak.

Itthon

Megindult az észak-oszétiai túszmentő akció

Megkezdődött a túszszabadító akció a beszlani iskolában: álcaruhás katonák az Interfax szerint harminc túszt menekítettek ki az épületből. Az iskolából több robbanás, majd géppisztolysorozatok hallatszottak. Többen megsebesültek, és harci helikopterek köröznek az épület fölött, amelynek teteje beomlott.

55 sofőrnélküli autóból álló konvoj került be a Guinness-rekordok könyvébe

55 sofőrnélküli autóból álló konvoj került be a Guinness-rekordok könyvébe

Olyan ritka a sztrájk nálunk, mint a fehér holló

Olyan ritka a sztrájk nálunk, mint a fehér holló

Változik a YouTube, máshogy fogják ajánlani a videókat

Változik a YouTube, máshogy fogják ajánlani a videókat

Jön a Skoda Fabia SUV változata

Jön a Skoda Fabia SUV változata

Kézi-vb: Matics szerint a szerencse nagyon hiányzik

Kézi-vb: Matics szerint a szerencse nagyon hiányzik

A lengyel kormánypárt nem állít jelöltet a meggyilkolt gdanski főpolgármester helyére

A lengyel kormánypárt nem állít jelöltet a meggyilkolt gdanski főpolgármester helyére